Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma kezdődik a kosárlabda Eb

Kolozsvár ad otthont a ma kezdődő férfi kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportküzdelmének.

Andrei Mandache alapembere a román válogatottnak

Andrei Mandache alapembere a román válogatottnak

A házigazda románok mellett a magyar válogatott, valamint a címvédő spanyol csapat mérkőzéseit is élőben tekinthetik meg a kincses városiak mellett az erdélyi sportkedvelők. A román–magyar találkozóra jövő kedden este kerül sor.

 

Négy városban

A kontinenstorna csoportköre négy városban zajlik, Helsinkiben és Tel-Avivban már tegnap délután lejátszották a nyitóforduló mérkőzéseit. Az A csoportban Finnország, Lengyelország, Görögország, Franciaország, Izland és Szlovénia kapott helyet, a B csoportban Izrael, Ukrajna, Litvánia, Grúzia, Olaszország, Németország küzd meg egymással. A kolozsvárival párhuzamosan Isztambulban rendeznek még mérkőzéseket. A Törökországot, Nagy-Britanniát, Oroszországot, Szerbiát, Lettországot és Belgiumot felvonultató D csoport ugyancsak ma kezd.

 

Meccsprogram

A Kolozsváron zajló C csoport meccseinek programja, ma: Magyarország–Horvátország (15 óra), Montenegró–Spanyolország (17.45), Románia–Csehország (20.00, TVR 1), holnap: Montenegró–Magyarország (15.00), Csehország–Spanyolország (17.45), Románia–Horvátország (20.00), jövő hétfőn: Magyarország–Csehország (15.00), Montenegró–Horvátország (17.45), Románia–Spanyolország (20.00, TVR 1). A jövő keddi összecsapások: Csehország–Montenegró (15.00), Horvátország–Spanyolország (17.45), Románia–Magyarország, (20.00, TVR 1). A csütörtöki záró forduló találkozói: Csehország–Horvátország (14.30), Magyarország–Spanyolország (17.15), Románia–Montenegró (20.45, TVR 1). A C csoport többi mérkőzését a TVR csatornáin lehet majd élőben figyelemmel követni.

A magyar csapat felkészülési meccset már játszott Kolozsváron

A magyar csapat felkészülési meccset már játszott Kolozsváron

 

Eb-keretek

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan a következő játékosokra számít a kontinenstornán: Allen Rosco (Tenerife), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Ferencz Csaba (Körmend), Hanga Ádám (Barcelona), Karahodzsics Kemal (Kecskemét), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Kovács Péter (Szolnok), Perl Zoltán (Szombathely), Ruják András (Paks), Tóth Norbert (Szombathely), Vojvoda Dávid (Szolnok), Wittmann Krisztián (Kecskemét).

A román válogatott edzője, Marcel Şenter, a Nagyváradi VSK-ESK két tagját, Andrei Mandachét és Bogdan Nicolescut is behívta a keretbe, amelyben még két váradi gyökerekkel rendelkező kosárlabdázó (Török Rolland, Titus Nicoară) is helyet kapott, valamint az együttestől idén nyáron távozó Cătălin Petrişor. A román válogatott kerete: Vlad Moldoveanu (Isztambuli Demir Insaat Buyukcekmece), Andrei Mandache (Nagyváradi VSK-ESK), Alexandru Olah (Kolozsvári U-BT), Emanuel Cate (CB Prat), Török Rolland (Kolozsvári U-BT), Cătălin Baciu (Bukaresti Steaua), Kuti Nándor (Kolozsvári U-BT), Bogdan Nicolescu (Nagyváradi VSK-ESK), Titus Nicoară (Piteşti-i BCMU), Radu Paliciuc (Nagyszebeni CSU), Cătălin Petrişor (Galaci Phoenix), Octavian Calotă (Temesvári KK).

NBA-sztárok is

A címvédő spanyol válogatott igazi világsztárokkal érkezett a kincses városba, bár nem számíthatnak a Realt erősítő Sergio Llullra, aki nemrég keresztszalag-szakadást szenvedett. A 2015-ben Európa-bajnok keretében hat NBA-játékos kapott helyet: Ricky Rubio (Utah Jazz), Alex Abrines (Oklahoma City Thunder), Juancho Hernangómez (Denver Nuggets), Pau Gasol (San Antonio Spurs), Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Willy Hernangómez (New York Knicks), rajtuk kívül Sergio Rodríguez (CSZKA Moszkva), Guillem Vives (Valencia), Juan Carlos Navarro (Barcelona), Fernando San Emeterio (Valencia), Joan Sastre (Valencia) és Pierre Oriola (Barcelona) lép még pályára a kontinenstornán.

A horvátoknál szintén lesz NBA-játékos, Dragan Bender (Phoenix Suns) és Bojan Bogdanovic (Indiana Pacers) személyében.

 

Jegyvásárlás

A Európa-bajnokságra az eventim.ro honlapon lehet még jegyet vásárolni. A román csapat mérkőzéseire már elkelt a belépők többsége, de a magyar válogatott találkozóira még lehet jegyet venni, sőt a helyszínen is hozzá lehet majd jutni a belépőkhöz. A legolcsóbb jegy 15 lejbe kerül, a legdrágábbért 200 lejt kell fizetni. A román csapat mérkőzéseire már csak 100 és 150 lejes belépőket lehet vásárolni.