Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma kezdődik a filmfesztivál

Második alkalommal rendezik meg Nagyváradon az Oradea Summer Film Fesztivált augusztus 4–27. között. A szabadtéri filmvetítések idén különleges műsorajánlattal és kiegészítő programokkal várják a filmek szerelmeseit.

Archív fotó

Archív fotó

A nagyváradi vár kertjében augusztus minden hétvégéjén és öt hétköznapján az ArtHouse-filmek mellett a TIFF és a NEXT fesztiválok karavánjai is meglepik a közönséget. A többnyire 20 órakor kezdődő esti programok filmkínálatában szereplő, ArtHouse által bemutatott művek a dokumentumfilm és a fikció határait feszegetik.

A filmfesztivál pénteken, azaz ma 20 órakor, a Doar o răsuflare (2016) című román filmmel kezdődik. A nagyváradi születésű, jelenleg Bukarestben élő és alkotó Monica Lăzurean-Gorgan rendezésében megtekinthető alkotás egy vallásos család története, amelyben három gyermek nevelkedik.

Az idei rendezvény kivetítője a tavalyihoz képest sokkal jobb képminőséget biztosít majd, illetve a kellemes filmnézést megfelelő kivilágítás, nyugágyak, fotelek és plédek teszik teljessé. Természetesen frissítőket is lehet majd vásárolni, és internethasználatra, valamint a telefonok feltöltésére is lesz lehetőség.

Szamos Mariann