Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma kezdődik a budapesti vízes világbajnokság

A ma este 10 órától sorra kerülő ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 17. FINA vizes világbajnokság, amelynek fő helyszíne a budapesti Margitszigeten található Duna Aréna lesz, de Balatonfüreden is rendeznek versenyeket.

Vizes VB Duna Arena

„Tapasztalt, világklasszis versenyzők, ifjú tehetségek küzdenek azért a következő hetekben, hogy sikereket érjenek el. De a budapesti vizes világbajnokság hozadéka nemcsak a számszerű eredményekben mérhető, hiszen több új létesítménnyel is gazdagodott a magyar úszósport, és ezek a világbajnokság után a versenysport mellett a diák- és a szabadidősportot is kiszolgálják. Bízunk benne, hogy az esemény hatására sok gyerek, fiatal kap kedvet ahhoz, hogy valamelyik vizes sportágat űzze” – mondta szerdán Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke szerint két aranyérmet már a vb előtt ki lehetne osztani: a világszínvonalú Duna Aréna rekordidő alatt készült el, a szervezők pedig a logisztikai feladatok rengetegében rendkívül jól helytálltak az elmúlt négy évben, ez világcsúcsnak számít. A műúszók azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az elmúlt időszakban a versenyeken elért középmezőnybeli helyüket a világbajnokságon is megtartsák. A műugrók öt fővel képviselik Magyarországot a világbajnokságon. A világbajnokság eseményeit az M4 Sport csatorna közvetíti élőben.

A világbajnokságnak váradi szereplője is lesz, a vízilabdabíró Adrian Alexandrescu személyében.