Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma kezdi az alapozást az éllovas diószegi csapat

Ma délután kerül sor a megyei első osztályban éllovas Bihardiószegi SK idei első összetartására. Az első edzés helyszíne a hegyközpályi sportkomplexum lesz 18 órától.

Három pont választja el egymástól a diószegi és a harangmezői csapatot

Három pont választja el egymástól a diószegi és a harangmezői csapatot

 

Víg Zoltán edző csapata első helyen zárta a bajnokság őszi idényét három ponttal megelőzve a két fő riválist, a Harangmezői FC-t és a Biharszentandrási Crişult. A fór nagyobb is lehetett volna, ám a zárófordulóban a rivális harangmezőiektől kaptak ki a diószegiek. Az újoncnak ez volt a második veresége a 13 forduló során (először a Váradi Egyetemi FC-től kapott ki az érmelléki gárda), így megérdemelten zárta a bajnokság első felét a rangsor élén. A csapatban változások várhatók. Részleteket még nem akart közölni sem a klubelnök, Sebastian Tamaş, sem pedig az együttes fő mozgatórúgója, Constantin Sabău alpolgármester, annyit azonban megtudtunk, több alapembert is „csábítanak” a riválisok.

A harangmezőiek egy hete kezdték el a felkészülést a Rhédey-kertben található műfüves pályán. Lucian Stance edző több erősítést is szeretne a gárdába, amelynek célja a bajnoki cím megszerzése és a Román Kupa megyei szakaszának elhódítása.

A legfürgébbek a rangsor harmadik helyén álló biharszentandrásiak voltak, akik már a hónap közepén hozzáláttak az alapozáshoz. Cirpian Dianu edző keretében több változás is lesz, hiszen visszatér a csapathoz több olyan labdarúgó, aki már játszott a Crişulban, legutóbb pedig a másodosztályú Bihar FC-ben rúgta a labdát.

A rangsor negyedik helyén található Belényesi Bihorul tagjai szintén fürgék voltak, Kovács Rudolf edző vezetésével már 18-án elkezdték a felkészülést. A napokban az Érmihályfalvi Unirea és a Nagyszalontai Olimpia VSK is nekilát az alapozásnak.