Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma is érvényes a vihar- és árvízriasztás

Tegnap 11 órakor lépett életbe, és ma 21 óráig  érvényes az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott elsőfokú viharriasztás Bihar megyére.

A viharriasztás mellett tegnap az Országos Vízügyi Igazgatóság elsőfokú árvízriasztást adott ki megyénkre, ez 18 órakor lépett életbe, és ma éjfélig tart, tájékoztatott a Crişana Katasztrófavédelemi felügyelőség.

ma is ervenyes

A nagy mennyiségű eső és az erős szél mellett tehát a Sebes-Körös és Fekete-Körös, illetve mellékfolyóik mentén várható a figyelmeztetési szintet elérő vízszint-növekedés, illetve gyors, de heves átfolyások.

A katasztrófavédelmiek arra figyelmeztetnek, hogy vihar idején mindenképpen keressünk menedékek, áramtalanítsuk az elektromos berendezéseket, az autókat pedig lehetőség szerint fáktól és oszlopoktól távolt parkoljuk le. A várható eső miatt érdemes kitakarítani a vízelvezető árkokat is, hogy az esővíz zavartalanul lefolyhasson.