Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma este sorsdöntő VSK-meccsek

Fontos nemzetközi mérkőzés elé néz ma este a Nagyváradi Városi Sportklub (VSK) férfi vízi- és kosárlabdacsapata. Előbbi az Eurokupában, utóbbi a Bajnokok Ligájában bizonyíthat.

Utolsó BL-meccsét játssza ma saját közönsége előtt a kosárlabdacsapat

Utolsó BL-meccsét játssza ma saját közönsége előtt a kosárlabdacsapat

 

A bajnoki címvédő kosárlabdázók hazai pályán, az Antonio Alexe Sportcsarnokban bizonyíthatnak a Bajnokok Ligája csoportkörének 13., utolsó előtti fordulójában. Ez lesz az utolsó hazai pályás BL-fellépése Cristian Achim edző együttesének. Az ellenfél a finn bajnok Kataja Basket lesz a 19.30 órától kezdődő találkozón, amelynek fontos tétje van mindkét csapat számára. Az európai szövetség (FIBA) a váradi meccset választotta a hét rangadójának a Bajnokok Ligájában. A találkozóra a már megszokott módon, az eventbook.ro honlapon lehet jegyet vásárolni, a holnap délig el nem adott belépőket a sportcsarnok jegypénztárainál értékesítik majd 18 órától. A váradiak ötödik helyen állnak a B csoportban, a finnek pedig negyedikek, ám egyetlen győzelemmel szereztek többet a VSK-nál, ráadásul Cristian Achim együttese novemberben, Finnországban diadalmaskodott (80–74), így amennyiben ma este ismét legyőzi ellenfelét, életben tartja továbbjutási esélyeit. A mérkőzést a Digi Sport csatorna közvetíti. A 13. forduló további párharcai: Avtodor Szaratov (orosz)–Umana Reyer (olasz), Maccabi (izraeli)–Le Mans (francia), Pinar Karsijaka (török)–Kimik (ukrán). A január 24-én sorra kerülő zárófordulóban Velencében lép pályára a VSK.

 

Elődöntőt vívnak

A VSK-Digi néven szereplő férfi vízilabdacsapat szintén komoly csata elé néz ma este. Kádár Kálmán együttese Olaszországban játszik Eurokupa-elődöntőt a Verónai SM ellen. A találkozó 20 órától kezdődik, és információink szerint nem kerül tévéképernyőre, de ha az utolsó pillanatban mégis változás történne, akkor a Digi Sport 3-as vagy 4-es csatornáján lehet majd figyelemmel követni.

A román bajnokságban legutóbb ezüstéremmel záró váradi gárda már az új év harmadik napján elkezdte a felkészülést a Verona elleni párharcra, amelynek visszavágóját február 18-án a Ioan Alexandrescu Uszodában játsszák.

A váradiak felkészülését nehezítette, hogy a keret öt tagja világliga-selejtezőt játszott Németországban a román válogatottal. Mint arról beszámoltunk, a mérkőzést büntetődobásokkal nyerte meg a német nemzeti csapat.

Az elmúlt hét közepén a magyar élvonalban szereplő miskolci csapatával tartott közös felkészülést Kádár Kálmán edző együttese. A Ioan Alexandrescu Uszodában megtartott kétkapuzás alkalmával nem vezettek jegyzőkönyvet, a fő cél a taktikai elemek begyakorlása volt mindkét együttes számára. A VSK-Digi volt tagja, Szabó Roland tavaly nyártól már a miskolci csapatot erősíti. Testvére, István jelenleg is a VSK-Digi tagja. Az edzéseken részt vett a szerb Nikola Radjen, akit már tavaly leigazolt a VSK, ám csak február 18-án, a Verona elleni visszavágón lesz játékjoga, mivel egy nappal korábban jár le az egyéves eltiltása (a kiváló szerb vízilabdázót doppingoláson érték, ezért szabott ki rá büntetést a nemzetközi szövetség).

Olaszországon vezethet a pólócsapat útja kupadöntőbe

Olaszországon vezethet a pólócsapat útja kupadöntőbe

 

Van esélyük

„Nem becsüljük le az ellenfelet, amelynek több kiváló játékosa is van, köztük az olasz válogatott Gitto és Gallo, a montenegrói Lazovics, a horvát Petkovic vagy a horvát gyökerekkel rendelkező, jelenleg grúz válogatott Jelaca. Megvan az esélyünk a döntőbe kerülésre, hiszünk benne, s szeretnénk minél jobb eredményt elérni a hazai közönség előtt sorra kerülő visszavágó előtt” – jelezte Kádár Kálmán, a váradi együttes edzője.

Két évvel ezelőtt a Bukaresti Steaua játszott Eurokupa-elődöntőt, és szintén olasz csapat, a Nápolyi Possilipo ellen.

A Veronával tavaly (a 2015–2016-os idényben) kétszer is találkozott Kádár Kálmán együttese. A Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében játszott meccs döntetlennel zárult, a második körben lejátszott találkozót a VSK-Digi nyerte meg. Az előjelek tehát biztatók. A másik ágon a montenegrói Jadran és a Ferencváros küzd a fináléba kerülésért.

 

A BL B csoportjának állása
1. Le Mans 12 9 3 883–780 21
2. Umana 12 8 4 877–850 20
3. Pinar 12 7 5 886–820 19
4. Kataja 12 6 6 927–947 18
5. Nagyvárad 12 5 7 780–867 17
6. Saratov 12 5 7 1003–999 17
7. Maccabi 12 5 7 858–871 17
8. Kimik 12 3 9 799–879 15