Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma este kezdenek a VSK kosárlabdázói

Először találkoznak a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapatának tagjai, akik ma este kezdik meg a felkészülést az új idényre.

A kosárládázók ma állnak ismét munkába

A kosárládázók ma állnak ismét munkába

 

Cristian Achim együttese ma 19 órától egy rövid átmozgató edzésen vesz részt, amelynek helyszíne az Antonio Alexe Sportcsarnok lesz. Az alapozás végén mutatják majd be a sajtó képviselőinek és a szurkolóknak az új szerzeményeket, valamint a hazatérő csapatkapitányt, William Franklint.

A VSK edzőjének és segítőjének, Milan Mitrovicsnak a következő játékos keret áll a rendelkezésére: Andrei Mandache, Sean Barnett, Uros Lucsics, Bogdan Nicolescu (mindannyian új szerzemények), Radovan Markovics, Rares Paşca, Daniel Popescu, Bogdan Ţibârnă, Sergiu Pop, Sebastian Ionescu, Salih Nuhanovic, William Franklin (visszatérő).

 

Debreceni edzőtábor

A felkészülés első részét a szerb erőnléti edző, Igor Ranisavljev vezeti majd, ő negyedik éve tagja a VSK szakmai stábjának. Augusztus 9–19. között Debrecenben edzőtáborozik majd a csapat. Az előzetesen közölt információkkal ellentétben a váradiak mégsem játszanak majd barátságos meccseket a Marosvásárhelyi KK-val augusztus 22-én és 23-án, ám a két gárda egy héttel később ellenfélként találja majd szembe magát a Târgu Jiuban sorra kerülő Energia Kupán.

A pólócsapat a Ioan Alexandrescu Uszodában készül

A pólócsapat a Ioan Alexandrescu Uszodában készül

 

Munkában a vízilabdázók

A férfi pólócsapat végre teljes kerettel készülhet az új idényre, az után, hogy visszatértek a román válogatottba behívott vízilabdázók. Hétfőn már Negrean Tibor, Andrei Creţu, Ramiro Georgescu, Alex Popoviciu, Mihnea Chioeanu és Mihnea Gheorghe is részt vett a csapat edzésén. Kádár Kálmán edző jelenleg egyetlen játékosára nem számíthat, Gojko Pijetlovics kapus a szerb válogatottal a kazanyi világbajnokságon szerepel, a szerb hálóőr a vb után csatlakozik a bajnokcsapathoz. A váradiak a holnap sorra kerülő sorsolásra fókuszálnak, amelyen eldől, milyen ellenfelekkel kell majd megküzdeniük a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. A tornára szeptember 4–6. között kerül sor. A VSK-Digi jövőre már egyenesen a BL-főtábláján szerepelhet, mivel a szervezők zöld kártyát adnak a román bajnokcsapatnak, idén azonban még komoly riválisokkal kell majd megküzdenie Kádár Kálmán csapatának, hogy két év után ismét a legrangosabb európai kupa csoportkörében szerepelhessen. A román Szuperliga nyitófordulóját szeptember 19-én rendezik meg, a kilencszeres bajnok VSK-Digi legfőbb kihívója a Bukaresti Steaua marad.