Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma előadások a demenciáról

A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus 17-én, hétfőn 18 órától az érmihályfalvi római katolikus plébánián, illetve augusztus 18-án, kedden 18 órától a fugyivásárhelyi református gyülekezeti házban is megismétli az időskori szellemi hanyatlásról és a demenciában szenvedő betegek gondozásáról szóló előadását a holland Coby Willemsen, integratív egészségügyi szakápoló, bejegyzett nővér (RN), a fennállásának 25-ik évfordulóját ünneplő nagyváradi Caritas Catolica szervezésében.

Coby Willemsen

Az előadások nemcsak gyakorló egészségügyi asszisztensek részére, hanem minden olyan személynek is hasznos információkkal szolgálnak majd, akik családjukban, vagy közvetlen környezetükben idős embereket gondoznak. Szó lesz többek közt a demencia kialakulásának fiziológiai okairól és tüneteiről. A jelenlevők ugyanakkor gyakorlati útmutatást kapnak majd ahhoz, hogyan közeledjenek a szellemileg leépült idősekhez, hogyan szólítsák meg őket, hogyan kommunikáljanak velük, és hogy kezeljék helyesen a konfliktushelyzeteket.

Az előadások magyar nyelvű tolmácsolással zajlanak majd. A belépés díjtalan. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.