Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma döntenek a foci másod- és harmadosztályról

Rendkívüli ülést tart ma a Román Labdarúgó-szövetség elnöksége, hogy döntéseivel elősegítse a másod- és harmadosztályú focibajnokság új idényének kezdetét.

Luceafarul-Unirea

Tegnap még nem volt biztos, hogy az előzetesen bejelentett húsz csapat vág-e neki a bajnokságnak, hiszen a Suceavai Foresta és a Resicabányai Metalul együttesének részvétele kérdéses volt. Utóbbi épp a váradi Luceafarul ellenfele lenne a szombatra tervezett nyitófordulóban, de az még kérdéses, lesz-e focimeccs a Bodola Gyula Stadionban. A harmadosztály új idénye augusztus utolsó hétvégéjén rajtol, ám itt is sok a kérdőjel.

Ami a megyei bajnokságokat illeti, múlt héten üléseztek az első osztályban szereplő csapatok képviselői. A tanácskozásról annyit sikerült megtudni, hogy egy héttel elhalasztották a bajnokság kezdetét, így a nyitófordulóra augusztus 26-án kerül sor. A másodosztályban egyelőre nem változott semmi, így a két pontvadászat ugyanazon a hétvégén indulhat útjára.

A magyar élvonal 3. fordulójában: Paks–Debreceni VSC 1–1, Haladás–Diósgyőri VTK 0–3, Honvéd–Balmazújváros 2–2, Vasas–Puskás Akadémia 2–0, Videoton–Újpest 2–2, Ferencváros–Mezőkövesd 5–0. Az élen: 1. Diósgyőr (7 pont), 2. Vasas (6). 3. Mezőkövesd (6), 5–7. Ferencváros, Videoton, Honvéd (5–5).

A román élvonal 3. fordulójában: Botosani–Sepsiszentgyörgy 5–1, Chiajna–Jászvásár 0–1, Juventus–Voluntari 0–0, Medgyes–Kolozsvári CFR 0–3, Konstanca–Dinamo 0–1, FCSB–Craiova 1–1. Az Astra–Temesvár meccsre tegnap, lapzártánk után került sor. Az élen: Botosani (7 pont), 2. Kolozsvár (7), 3. FCSB (7).