Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma délután focigála: Gheorghe Hagi lesz az esemény díszvendége

Jótékony célú focigálát szervez ma 16.30 órától a Nagyváradi Bihar FC a Bodola Gyula Stadionban, amelyen a román válogatott több volt kiválósága is pályára lép. Az esemény díszvendége Gheorghe Hagi, a román fociválogatott volt vezéregyénisége lesz.

 

Mivel az eseménynek karitatív célja van (a bevételt a leukémiában szenvedő nyolcéves élesdi fiú, Ficuţ Kevin gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők) ezért a nézők meghívókkal mehetnek be a meccsekre. A meghívókért legalább ötlejes felajánlást várnak, de lehetőségtől függően nagyobb összeggel is támogathatják a beteg kisfiú felépülését. A belépőkhöz ma 13 órától a Bodola-stadion jegypénztárainál lehet majd hozzájutni. Şerban Morcan, a Bihar FC elnöke bízik benne, hogy mind a tízezer meghívó gazdára talál.

A gála első meccsén, 16.30 órától, a Bihar FC vezetői és edzői mérik össze erejüket az újságírókkal, majd a piros-kékek másodosztályú csapata játszik a szurkolókkal, végül 18 órától a román öregfiúk válogatott és a Bihar FC volt kiválóságaiból álló csapat lép pályára. „Ez a kezdeményezés is szép példája annak, hogy milyen erőket tud megmozgatni a labdarúgás, főleg ha jótékony célokról van szó. Elismerésem a Bihari FC vezetőinek, s remélem, hogy telt ház lesz a Bodola-stadionban, s a nézők látványos megoldásokat láthatnak azoktól a játékosoktól, akiknek fénykorukban tízezrek tapsoltak egy-egy mérkőzésen” – véli Jenei Imre, a román és a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, aki ezúttal az „aranycsapat” kispadján foglal majd helyet. Az ellenfél szakvezetői, Muzsnay Zsolt és Gergely Sándor a Bihar FC volt kiválóságaiból álló csapatot vezeti. „Megtisztelő számomra, hogy felkértek a részvételre, s örömmel tölt el, a váradi klub kezdeményezése. Bízom benne igazi fociünnep lesz majd a találkozó, amellyel egy kisfiú felépülését is elősegítjük” – tette hozzá Muzsnay Zsolt.

A gálameccs után árveréssel egybekötött fogadást tartanak madj a Continental Forum Hotelben, a bevételt szintén Kevin gyógykezelésére ajánlják fel.

A román aranycsapatban lép pályára Hagi mellett Turcas, C. Varga, Miu, Belodedici, Dancea, Sabău, Băban, Alin Stoica, illetve Iosif és Ilie Rotariu. A Bihar FC-ben olyan volt kiválóságok öltik ismét magukra a piros-kék mezt, mint Kulcsár Sándor, Kiss Sándor, Ovidiu Lazăr, Lucian Ciocan, Sorin Pop, Ioan Papp Deac, Sorin Cigan, Viorel Domocoş, Cosmin Bodea, Stelian Farcău, Florin Fărcaş, Lucian Ulici, Claudiu Mutu, Cornel Georgescu vagy Erdei István.

Boros Péter

 

A váradi öregfiúk és Hagi is Ficuţ Kevin gyógyulásáért lépnek pályára