Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Luxusvonatot indít egy magánszolgáltató

Lassan, de határozottan kezd sokszínűbbé (és civilizáltabbá) válni a vasúti közlekedés Romániában. Miután néhány hete a CFR külön szerelvényt indított a kerékpárok és sídeszkák szállítására a Déli-Kárpátokban, egy magánszolgáltató nemrég bejelentette, hogy luxusvonatot indít, melynek első vonala január közepétől Arad és Bukarest között, második vonala pedig az év első felében a Temesvár–Várad–Nagybánya útvonalon fog majd közlekedni.

luxusvonat 2

Az aradi Astra vállalat által gyártott luxusvagonok január 15-én indulnak Aradról Bukarestbe, jelentette be a cég tulajdonosa, Valer Blidar. „Idén legalább három vonalon szeretnénk járatokat indítani. A második Temesvár és Nagybánya között, a harmadik pedig az év utolsó trimeszterétől Temesvár és Bécs között közlekedik majd” – tette hozzá a cégvezető, aki azt is előrevetette, hogy a belföldi jegyárak semmivel sem lesznek drágábbak az Astra luxusvonatain, mint a konkurens CFR-nél. A körülmények azonban sokkal kiválóbbak lesznek: a hálókocsikban zuhanyzófülkék várják az utazókat, a folyosókon pedig a repülőgépekhez hasonlóan szendvicseket és üdítőitalokat szolgálnak fel.

A nagyváradi utazóközönség is élvezheti majd a luxusvonat kényelmét, amint az ígéretek szerint az év első felétől működni fog a Temesvár–Várad–Nagybánya vonal.

Sz. G. T.