Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lukács gólja döntött

Lukacs golja

Rég nem látott elszánt, egyben látványos játékkal rukkolt elõ szombaton a Nagyváradi Bihar FC labdarúgócsapata, amely 1–0-ra legyõzte az élvonalba jutásért küzdõ, esélyesebbnek tartott Marosvásárhelyi VFC-t. 

 

Váradi gólhelyzetekkel indult a találkozó, majd a 21. percben Lukács Rajmond fejjel szerzett vezetést a piros-kékeknek. A térfélcserét követõen a vendégcsapat birtokolta többet a labdát, de a veszélyes gólhelyzetek a váradiak elõtt adódtak. A gólszerzõ csatár öccse, Zsombor, aki a második félidõben lépett pályára, háromszor is egyedül törhetett kapura, de nem sikerült növelnie a Bihar FC elõnyét. A vásárhelyiek emberhátrányban fejezték be a meccset, s bár a hajrában volt egyenlítési lehetõségük, a végeredmény nem változott, így a hazai piros-kékek másodszor gyõztek a bajnokságban. A Gheorghe Ghiþ–Cãlin Cheregi edzõpáros a következõ összeállítású csapatot küldte pályára: Fildan – Mihuþ (84., Mintaº), Fl. Lazãr, Letan, Lupu (46., A. Achim) – Bic, M. Popa, Sfârlea – Ianc, Lukács R. (60., Lukács Zs.), Fl. Pop.
A harmadosztályban szereplõ Fugyivásárhelyi SK újabb vereséget szenvedett hazai pályán, az ellenfél ezúttal is Arad megyei gárda volt, amellyel nem bírt Kovács Rudolf edzõ csapata. A 44. percben büntetõbõl szereztek vezetést a pankotaiak Dumbeºtean révén, ráadásul a hazaiak emberhátrányba kerültek ªerban Pop kiállítása miatt. A 77. percben Magda egyenlített, ám a hajrában ismét az aradiak szereztek gólt Nistor révén, egy tévesen megítélt szögletrúgást követõen. Ez volt a vásárhelyiek harmadik hazai pályán elszenvedett veresége (Borossebes 3–0-ra, Borosjenõ 2–0-ra nyert a Bodola-stadionban), minden alkalommal aradi gárda gyõzte le õket.
A másodosztály nyugati csoportjának hetedik fordulójában: Arad–Beszterce 1–0, Mioveni–Craiovai U 2–1, Râmnicu Vâlcea–Resicabánya 3–1, Bihar FC–Marosvásárhely 1–0, Slatina–Szatmárnémeti 0–0, Motru–Craiovai ESK 0–1. Következik (október 26.): Craiovai U–Beszterce, Resicabánya–Mioveni, Marosvásárhely–Râmnicu Vâlcea, Szatmárnémeti–Bihar FC, Craiovai ESK–Slatina, Motru–Arad.
A harmadosztály ötödik csoportjának kilencedik fordulójában: Kudzsir–Borossebes 1–3, Torda–Borosjenõ 0–2, Dés–Kolozsvár 1–2, Fugyivásárhely–Pankota 1–2, Zsuk–Nagybánya 0–2. Zilah szabadnapos volt. Következik (október 25.): Zsuk–Kudzsir, Zilah–Borossebes, Nagybánya–Fugyivásárhely, Pankota–Dés, Kolozsvár–Torda. Borosjenõ szabadnapos.