Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lufik a toronynál

A Bihar Megyei Műemlékvédő Egyesület szervezésében a gyermeknap alkalmából kisebbek és nagyobbak a váradi városháza tornyát látogathatták meg, mintegy 350-en éltek is a lehetőséggel. Az első látogatócsoport például egy belga mezőgazdasági szakcsoport volt, amely több romániai városban járt, s korábban a polgármesterrel is találkoztak, befektetési lehetőségekről érdeklődve – írják a városházi közleményben. Iskolások is érkeztek: a tanítóképzőből, a Friedrich Schiller Német Líceumból, az Oltea Doamna, a Lucreţia Suciu, a Dacia Általános Iskolákból, valamint a Lucian Blaga, az Aurel Lazăr, a Don Orione-középiskolából, továbbá a Ioan Slavici-iskolából és a görögkatolikus gimnáziumból.

lufik

A bejáratnál Gulliver bohóc várta a gyermeksereget, s egy-egy, különböző formájú lufit ajándékozott, majd énekeltek és táncoltak együtt, ami után a toronyba is felmentek a diákok. Június elsején és másodikán ingyenesen látogathatták meg a gyerekek a tornyot.