Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lövöldözés és gyilkosság Nagyváradon

Tegnap reggel Nagyváradon agyonlőtte volt élettársát, és megsebesítette annak mostani barátját egy férfi. A megsebesített férfinak sikerült elmenekülnie, viszont a gyilkos elrabolta és agyonlőtte a nőt.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Vállon lőttek szerda reggel egy férfit Nagyváradon, az őssi Barcăului utcában, a 2-es villamos végállomásának közelében, nem messze a körgyűrűtől..

Reggel 9 óra után jelentették a 112-es sürgősségi segélyhívó számon, hogy több lövés dördült el egy utcai konfliktus során. Röviddel ezután újabb telefonhívás érkezett, amelyben sebesült férfihoz hívtak mentőt. Sajtóinformációk szerint az ügy hátterében szerelemféltés áll, nem hivatalos források szerint a konfliktus egy 24 éves nő miatt alakult ki két férfi között. Az elkövető állítólag lesben állt az utcán, úgy várta a lányt, aki egy másik férfi oldalán hagyott el egy ingatlant. Ekkor lőtt a tettes, többször is, és eltalálta a lánnyal lévő férfit, majd a szomszédok tanúsága szerint fegyverrel fenyegetőzve kényszerítette a lányt, hogy beüljön autójába, és nagy sebességgel elhajtott vele. A rendőrséget szemtanúk riasztották a helyszínre.

A 41 éves meglőtt férfit a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították, ahol meg kell műteni, hogy eltávolíthassák a golyót. Orvosa szerint stabil az állapota.

A rendőrség közben a városban kereste az elkövetőt, több helyen is, üldözéses jelenetek is voltak.

Nem sokkal lapzártánk előtt kiderült, a tettes a városon kívülre vitte a nőt, ahol fejbe lőtte 24 éves áldozatát. A nő holttestét az autóban megtalálták a rendőrök, de a gyilkos elmenekült.

A Bihar megyei ügyészség szerda délután közleményben erősítette meg a gyilkosságot, de úgy fogalmaznak: a személygépkocsit, benne a meggyilkolt nővel egy váradi utcán találták meg.