Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lovassy 202 Interaktív vetélkedő

Lovassy László a pozsonyi országgyűlés ifjúságának a vezéreként kiállt az emberi jogok és a szabad véleménynyilvánítás mellet. A nagyszalontai MIDESZ Lovassy munkásságát minden évben egy interaktív vetélkedővel kívánja élővé tenni a fiatalok számára.

Lovassy (1)

A vetélkedő idei témája az volt, hogy a versenyben lévő csapatok ki kellett válasszanak egy állatot, úgy, hogy a többi csapatot meggyőzve a kiválasztott állat legyen Nagyszalonta címerállata.

Az internetes selejtező után, három csapat jutott a döntőbe: Vadgesztenye Idomítók, Lusták és a Mozdonykerék Pumpálók. Első lépésben be kellett mutassák a kiválasztott állatok pozitív tulajdonságait, valamint egy plakátot kellett készítsenek. Csak olyan állatot képviselhettek a csapatok, amelyik szerepel valamilyen képzőművészeti vagy irodalmi alkotásban. Ezután a csapatok meg kellett vádolják egymás állatait, valamilyen bűncselekménnyel, ami miatt nem méltók arra, hogy címerállatok legyenek. Az izgalmakat csak fokozta, hogy a csapatok nem a saját címerállatuknak kellet védőbeszédet tartsanak, hanem az ellenfeleiknek.

Lovassy (2)

A vádak alól felmentett, ártatlannak ítélt állatok közül, végül kétharmados többséggel kellet a csapatok tagjainak megszavazni Nagyszalonta címerállatát. Végül a Mozdonykerék Pumpálók csapata által képviselt bagoly lett a győztes címerállat.

A zsűri – Laczikó Csaba elnök, Kőrösi Zsombor alelnök és Cseke Edina projektfelelős – nehéz helyzetbe került, mert a próbák végére valamennyi csapat azonos pontszámmal rendelkezett. Végül úgy döntöttek, hogy minden csapat megérdemli az első helyezést. Mind kiválóan teljesítettek, meggyőzően tudták képviselni a véleményüket.

Lovassy (3)

A vetélkedő közös vacsorával folytatódott, majd este táncházzal zárult.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a Lovassy 202 projekt támogatóinak a segítségét: Communitas Alapítvány, B-Pub, Szél Zoltán Balázs Foto-Videó és Gyenge Ildikó Virágkötő.

(Közlemény)