Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Losonczi Béla festménykiállítása

A Partiumi Magyar Művelődési Céh szervezésében Losonczi Béla festőművész mutatkozik be Nagyváradon.

Losonczi Béla a Nyárádmentén élt kilenc éves koráig, majd Herceghalomban. Tanulmányait is ott folytatta, majd Budapesten töltötte a középiskolai, illetve az egyetemi éveit. A főleg faanyagokra dolgozó festő először lakhelyén, Herceghalomban mutatkozott be nagyszabású kiállítással, majd Budapesten a MAMÜ galériában nyílt újabb tárlata. 2013 nyarán a Nyárádszeredai Református Egyház rendelkezésére bocsátott egy épületet, ahol létrehozta nyárádszeredai nyári műtermét. Azóta a hely nyitott műteremként működik nyaranként, rendszeresen állítanak ki más művészek is ott.

A művész alkotásaiból szeptember 19-én, szombaton délután 6 órától nyílik kiállítás Szíriusz címmel a Partiumi Keresztény Egyetem emeleti aulájában. A tárlatot Kányádi Iréne művészettörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója nyitja meg és jelen lesz a művész is. Mindenki szeretettel várnak a szervezők!

LB1