Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Levelet kapnak a határon túli magyarok Orbán Viktortól

Újabb miniszterelnöki levelet kapnak a határon túl élő magyar állampolgárok Orbán Viktor kormányfőtől. A küldemények egy része már eljutott a címzettekhez.

A magyar kormány folytatni kívánja a határon túl élő magyar állampolgárokkal megkezdett nemzeti konzultációt. Ennek keretében a már korábban megkeresett személyek, valamint az azóta magyar állampolgárságot szerzett, külföldön érvényes lakóhellyel (ennek hiányában tartózkodási hellyel) rendelkező emberek kapnak levelet.

A kormányhatározat értelmében Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladata, hogy a szükséges adatfeldolgozási tevékenységek ellátására adatfeldolgozási szerződést kössön a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával és a Magyar Posta Zrt.-vel. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter felel a címzettek részére megküldendő – személyes adatot nem tartalmazó – miniszterelnöki levelek nyomdai előállításával kapcsolatos feladatokért.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke februárban tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor levelet küldött a határon túl élő magyar állampolgároknak, mert a kabinet őket is be akarja vonni a nemzeti konzultáció  rendszerébe. Ekkor a Miniszterelnökség összesen 160 ezer levelet  postázott, a küldemények előállítása és kézbesítése mintegy 45 millió forintba került. A sajtófőnök már ekkor elmondta, hogy a kormány a jövőben is küld leveleket a határon túli magyaroknak, mert ők is részei a nemzeti együttműködés rendszerének.

Orban level