Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Leváltással próbálkoznak Réven

Összefogott Réven a demokrata–liberális párti (PDL) és a Dan Diaconescu néppárti (PPDD) frakció, hogy leváltsák tisztségéből a község RDMSZ-es alpolgármesterét, Hasas Jánost.

levaltassal

Rendkívüli tanácsülést tartanak ma 19 órától Réven, melynek témája Hasas János alpolgármester leváltása lesz.

Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy a Doru Lup PDL-s tanácstag által benyújtott határozattervezetet a két PDL-s a négy PPDD-s önkormányzati képviselő írta alá. Hasas János kérdésünkre azt is elmondta, hogy a leváltását célzó kérelemben semmilyen konkrét indoklás nem szerepel, annak alapjául 2001/15. számú közigazgatási törvény ama cikkelye szolgál, mely szerint a tanácstagok egyharmada kezdeményezheti az alpolgármester leváltását. A révi tanács egyébként 13 tagú, a már említettek mellett öt szociálliberális szövetségi (USL) és két RDMSZ-es tagja van, ezért már alpolgármesteré való megválasztása sem volt egyszerű, mondta az elöljáró-helyettes.

„Itt inkább arról beszélhetünk, vannak, akik úgy gondolják, hogy jobb lenne, ha nem én lennék az alpolgármester” – válaszolta diplomatikusan Hasas János arra a kérdésünkre, hogy etnikai vagy politikai alapú-e a leváltásra tett kísérlet, melynek sorsa a ma esti rendkívüli ülésen dől el.

Fried Noémi Lujza