Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Létesszencia

Közel félszáz nagyváradi irodalomkedvelő, egykori kolléga és barát gyűlt össze Gittai István Létesszencia című verseskötetétének bemutatójára pénteken a nagyváradi Illyés Gyula Könyvesboltban, a szerző azonban egészségi állapota miatt nem lehetett jelen az eseményen.

letesszencia

A közönséget Szűcs László, a Várad kulturális folyóirat főszerkesztője köszöntötte, aki az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb romániai magyar költőjének nevezte Gittai Istvánt, és beszélt a szerzőhöz kötődő barátságáról. A bemutatott könyvvel kapcsolatban elmondta: „Úgy hiszem, nagyon fontos kötete ez Gittai István költészetének. Sok olyan vers van benne, ami a legjobbjaihoz sorolható”.

A rendezvény keretében Szabó Eduárd színművész olvasott fel a Létesszencia verseiből, melyek szóltak családról, szerelemről, és az élet létkérdéseiről, majd a jelenlevők kötetlen beszélgetés során megosztották egymással Gittai Istvánnal kapcsolatos emlékeiket, gondolataikat.

Sz. G. T.