Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lesz-e még Bihar FC meccs?

Ismét hazai pályán küzd a Nagyváradi Bihar FC labdarúgócsapata, ám egyelőre még kérdéses, hogy lesz-e holnap meccs a Bodola Gyula Stadionban.

Pénzgyűjtési akciót indítottak a szurkolók, így van esély a holnapi meccsre

Pénzgyűjtési akciót indítottak a szurkolók, így van esély a holnapi meccsre

A helyzet ugyanis az, hogy a váradi klub ellen csődeljárást kezdeményezett a bíróság (a határozatot szerdán közölték), a csapat pedig nem fizette ki tartozását a Román Labdarúgó-szövetség felé. Tegnap délben még ki volt írva a holnap 11 órától sorra kerülőmeccs, amelyen a Pankotai Şoimii lesz a váradiak ellenfele. A Bihar FC szurkolói is akcióba kezdtek, gyűjtést szerveznek, hogy a csapat lejátszhassa a holnapi meccsét, s ki tudják fizetni a játékvezetők és a megfigyelők tiszteletdíját. Az összeg 7200 lejre rúg, ez azt jelenti, hogy 720 néző, aki jegyet vált a találkozóra már megoldja a problémát. Kérdéses van-e ennyi támogatója a Bihar FC-nek, mivel az bizonyossá vált, hogy sem a politikusok, sem pedig a nemrég még megmentőként beharangozott támogató, Mihai Giurgiu nem akarják megmenteni a csapatot. Információink szerint amióta Váradra érkezett Giurgiu egyetlen lejt sem adott a csapatnak, a tulajdonos Bihar Megyei Tanács pedig szintén elzárkózott attól, hogy mentőcsomagot nyújtson a klubnak. Ha a holnap 11 órától sorra kerülő meccset lejátsszák, az már győzelemként értékelhető a váradi piros-kékeknek.

A román másodosztály második csoportjának nyolcadik fordulójában, holnap, 11 órától: Szatmárnémeti–Mioveni, Râmnicu Vâlcea–Kolozsvári U., Brassó–Medgyes, Nagybánya–Tatrang, Karánsebes–Aradi UT, Resicabánya–Târgovişte, Bihar FC–Pankota.

A román harmadosztály ötödik csoportjának hetedik fordulójában, ma, 15 órától: Kolozsvár–Fugyivásárhely, Csíkszereda–Galda, holnap, 15 órától: Máramarossziget–Radnót, Bălan–Zilah, Váradi Luceafărul–Szászrégen, Dés–Udvarhely, Zsuk–Recea.

A megyei első osztály nyolcadik fordulójában, holnap: Belényes–Diószeg (11 órától a felnőttek, 13 órától az ifjúságiak), Váradi Egyetemi FC–Szalontai Olimpia (11 és 13), Mihályfalva–Bors (15 és 13), vasárnap: Keményfok–Harangmező (15 és 13), Biharsszentandrás–Madarász (13 és 15), Margitta–Vaskohsziklás (15 és 13). Élesd és Cécke szabadnapos.

A megyei másodosztály első csoportjának nyolcadik fordulójában, holnap, 11 órától: Barátka–Bihar (Vársonkolyoson), vasárnap, 14 órától: Rév–Alsólugas, 17 róától: Mezőtelged–Frontiera, Vársonkolyos–Váradszentmárton, Széplak–Pályi, Esküllő–Fugyivásárhely, Tataros–Toldy FC, Sportiskola–Székelyhíd.

A másodosztály második csoportjának nyolcadik fordulójában, vasárnap, 11 órától: Liberty–Tulka (Kosgyánban), 14 órától: Körösszeg–Köröstarján, 15 órától: Alsókocsoba–Gyapju, Mácsapuszta–Biharrósa, Bontesd–Biharkaba (Alsópojényben), Vaskoh–Illye, Gurány–Cséffa (Vaskohsyikláson), Bihardobrosd–Feketebátor (Lankáson).