Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lesz aszfalt a Kopasz utcán!

A mihályfalvai Bethlen Gábor (Kopasz) utcán évek óta kráterszerű gödrök éktelenkednek, a járművezetők nem kis bosszúságára. Az utca a város főteréhez kapcsolódik, amelyet évtizedek óta képtelen volt leaszfaltoztatni a helyi önkormányzat. Sem önerőből, sem állami támogatásból nem futotta rá, mint ahogyan a Mester utcára sem, amely szintén az egyik legforgalmasabb utcák egyike, a Bartók Béla művelődési háznak köszönhetően.

Nagy esőzések idején az autósok messzire elkerülik – főleg az előbbit –, ugyanis ha a gödrök megtelnek vízzel, lehetetlenség felmérni azok mélységét, így a tulajdonosok seperc alatt vihetik javíttatni személyautóikat.

A gidres-gödrös Bethlen Gábor (Kopasz) utca

A gidres-gödrös Bethlen Gábor (Kopasz) utca

A február végi rendes havi tanácsülésen azonban Nyakó József polgármestertől elhangzottak olyan tervek is, amelyek szerint idén, akár saját költségvetésből is elvégzik a csatornázási munkálatokat a Munkácsy Mihály (az Egészségügyi-Szociális Központtal szemközt), a Bem József (a Táblában), illetve a Bethlen Gábor (Kopasz) utcákban. Ezeket már lehet lesz csatlakoztatni a meglévő csatornahálózathoz, ugyanakkor ezekben az utcákban egyúttal aszfaltoznának is.

Sort kerítenek a Mester utca elejére – a főtértől a Forráskút utcai elágazásig –, valamint a George Coşbuc utcára is. Ezekben is be van tervezve az idei csatornázás, hogy később ne kelljen feltörni a burkolatot.

Mintegy harmadik nekirugaszkodásra nekilátnának a Wesselényi Miklós, a Vörösmarty Mihály, valamint a Brassai Sámuel utcák aszfaltozásának is, amelyeket a Penészlek-projekt keretében terveztek be, és amely 3,3 kilométernyi mihályfalvai szakaszt foglal magába.

A lehetőségek függvényében folytatják majd a járdák javítását, újak öntését is városszerte, a fontossági sorrendet betartva – hangzott el a legutóbbi tanácsülésen.

S. É.