Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lenni vagy nem lenni

Végig vezetve, tíz ponttal győzte le a kolozsváriakat a váradi férfi kosárlabdacsapat, amely ma este negyed kilenctől ismét megmérkőzik a kincses városiakkal a bajnoki elődöntőben.

Kemény csatában győzött a VSK-ESK

Kemény csatában győzött a VSK-ESK

A hétfő délutáni találkozó előtt egyetlen győzelemre volt szükségük az alapszakaszt megnyerő vendégeknek, míg a váradiak az életben maradásért küzdöttek. Cristian Achim együttesét közel 2500 néző buzdította az Antonio Alexe Sportcsarnokban, s ennek megfelelően villámrajtot vett a VSK, amely az első negyed végén 26–9-re vezetett, a nagyszünetig pedig 14 pontot sikerült megőríznie a fórból. A térfélcserét követően a bírók kaptak főszerepet, ugyanis több vitatható ítéletet hoztak, s ezek mindegyike a váradiakat sújtotta. Bár az UBT hat pontra felzárkózott, a végén a VSK-nak sikerült kézben tartania a meccset, s tíz ponttal legyőzte ellenfelét. A váradiak idén először tudták legyőzni a kolozsváriakat, sikerükkel megőrízték esélyüket, hogy ma is pályára lépjenek, s egy esetleges újabb győzelemmel kiharcolják az ötödik meccset, amelyre szombaton kerül majd sor Kolozsváron.

 

Statisztika

Nagyváradi VSK-ESK–Kolozsvári UBT 69–59 (26–9, 19–22, 11–12, 13–16). A váradiak pontszerzői: Zeno 24 (2×3), Barnette 20 (1×3), Ţîbîrnă 4, Franklin 2, Mandache 2, Nicoară 5, Denison 6, Pasalics 6. Játszott még: Petrişor, Nicolescu és Sg. Pop. Edző: Cristian Achim, segítői: Milan Mitrovics és Marius Marinău. A kolozsváriak pontszerzői: Dykes 9 (1×3), Moldoveanu 5, Barro 16, Adamovics 10 (2×3), Rasic 12 (3×3), Pustozvonov 4, Kuti 3 (1×3). Játszott még: Török, Tóth, Jucan. Edző: Mihai Silvăşan. Játékvezetők: Mircea Şerban, Bukuresti László, Marius Epure. Megfigyelő: Marius Marinescu.

Vastapssal üdvözölték a szurkolók kedvenceik sikerét

Vastapssal üdvözölték a szurkolók kedvenceik sikerét

 

Újabb csata

Ma 20 órától ismét találkozik egymással a két együttes. A találkozóra az eventbook.ro honlapon lehet jegyet vásárolni. Egy belépő ára 10 lej. A meccs kezdésekor a sportcsarnok jegypénztárainál lehet még belépőt vásárolni, amennyiben az interneten nem minden jegy talál gazdára. A másik elődöntő harmadik mérkőzésére szintén hétfőn kerül sor. A hazai pálya előnyét élvező Bukaresti Steaua szoros csatában, két ponttal múlta felül a Nagyszebeni ESK-t, így 2–1-re vezet a párharcban. A második találkozóra ma 18.15 órától kerül sor. Mindkét mérkőzést a Digi Sport csatorna közvetíti élőben.