Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lemondott Huszár István

Személyes, szakmai okokból lemondott Huszár István mind váradi önkormányzati képviselői mandátumáról, mind a nagyváradi RMDSZ elnöki tisztségéről, jelentette be hétfőn reggel személyesen. Mint mondta, azért sajtótájékoztatón jelentette be döntését, hogy elkerülje a különféle spekulációkat, s újságírói kérdésre megerősítette, hogy az RMDSZ-nek tagja marad.

lemondott

Huszár István elmondta, komoly szakmai ajánlatot fogadott el, és tegnap már el is kezdte a munkát egy német holding budapesti kirendeltségénél. Szervezési és adminisztrációs feladatokat lát el, négyszáz ember dolgozik majd a keze alatt. Területileg Magyarország, Románia, Szlovákia, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Macedónia tartozik majd hozzá, ismertette munkakörét.

Arról, hogy ki került a helyére a váradi tanácsba, várhatóan a Megyei Állandó Tanács dönt majd, a váradi RMDSZ-szervezetben pedig választást írnak ki, hangzott el. Huszár István elmondta, hogy bár nem költözik Budapestre, nem tartotta volna korrektnek tovább vállalni a feladatokat, mivel hét közben ott lesz majd. Távozása nyomán egyébként a váradi tanács RMDSZ-frakciójának új frakcióvezetőt is kell majd választania.

Huszár István köszönetet mondott volt munkatársainak és mindazoknak, akik tanácsosként (első mandátumát 2004-ben szerezte) és alpolgármesterként támogatták. Mint mondta, saját pályafutását leginkább a kiegyensúlyozott szóval jellemezné, majd a kérdések nyomán eredményként említette például a kerékpárutak építését, a tehetséges sportolók díjazását, a civil szervezetek támogatásának ismételt elkezdését. Mint monda, sajnálja ellenben, hogy olyan eredményes kezdeményezéseket, mint a diákok orvosi szűrővizsgálatai, javaslatuk ellenére sem foglaltak bele újra a váradi költségvetésbe.

Fried Noémi Lujza