Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lemondott az RMDSZ ügyvezető elnöke

Beadta lemondását tegnap Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke. A Transindex hírportálnak adott interjújában elmondta: „Minden embernek joga van váltani. Még a politikusoknak is. Nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy aki egyszer belevágott a politikába, az meg van bélyegezve, más feladatot nem végezhet, onnan kell nyugdíjba menjen.”

Kovács Péter    Fotó: Transindex

Kovács Péter
Fotó: Transindex

„1999-ben kezdtem dolgozni az Ügyvezető Elnökség struktúrájának legalsó szintjén. Azóta eltelt 18 év, végigjártam a ranglétrát, számos feladatot láttam el, többféle tisztséget töltöttem be, utaztam közel 1 millió kilométert, úgy érzem, hogy kevesen ismerik annyira ezt a szervezetet, mint én. Ennyi idő alatt rengeteg tapasztalatot és tudást szereztem, volt részem sikerekben és kudarcokban, lettek barátaim és ellenfeleim is. A legbüszkébb az utolsó 6 évre vagyok, amikor az első vonalban, Kelemen Hunor jobbján dolgozhattam” – mondta a hírportálnak Kovács Péter. A tisztségéről lemondott országos ügyvezető elnök a Transindex kérdésére tudatta: „Visszatérek az első szerelmemhez, a médiához, ifjú koromban erre készültem, onnan jöttem a politikába, aztán a sors úgy hozta, hogy tettem egy közel két évtizedes kitérőt.”