Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lemondott a Bihar FC elnöke

Tegnap sajtóközleményben jelentette be lemondását a Nagyváradi Bihar FC elnöki posztjáról Gheorghe Viorel Nemeş.

A vezető személyes okokra hivatkozott, de a döntését nagyban befolyásolta az a tény, hogy a csapatnak az idei évre megszavazott támogatás (félmillió lej) nem teszi lehetővé a folytatást a másodosztályban szereplő gárda számára.

„Becsületbeli ügynek tekintettem, hogy lemondjak. A döntésem hátterében személyes okok állnak. Bízom benne, hogy rövid időn belül sikerül majd utódot találni, s remélem több szerencsével jár majd a csapat vezetésében. Köszönöm játékosoknak, s Florin Lazăr csapatkapitánynak, hogy megértették a kialakult helyzetet, hogy a felkészülés során a szívükre, s nem az eszükre hallgattak, folytatták a felkészülést, s pályára léptek a hétvégén Resicán, bár több hónapja nem kaptak fizetést a klubtól. Köszönöm mindazoknak, akikkel együtt dolgoztam, a szakmai stábnak, valamint a Gyermek- és Utánpótlás-nevelő Központban tevékenykedő edzőknek, s nem utolsó sorban a sajtó munkatársainak, akik teret adtak segélykiáltásainknak, ám sajnos egyelőre nem találtuk rá a mentőövre. Sok sikert kívánok a csapatnak a szombati, Temesvár elleni meccsen, remélem, győznek majd, hogy bebizonyítsák a támogatóknak, érdemesek a folytatásra” – fejtette ki Nemeş, aki mára tulajdonosi közgyűlést hívott össze, hogy a klub működését ne akadályozza a döntéshozó személy hiánya.

Viorel Nemeş nem tudott csodát tenni így távozott

Viorel Nemeş nem tudott csodát tenni így távozott

A váradi klub tagjai (a játékosok mellett az alkalmazottak is) tavaly november óta nem kapták meg fizetéseiket, ráadásul a Bihar FC májusig kapott haladékot, hogy kifizesse az átszervezéshez szükséges adósság egy részét. A Bihar Megyei Tanács (a klub egyetlen támogatója) által megszavazott félmillió lej arra lenne elég, hogy kifizessék az elmaradt béreket, valamint az adósság töredékét, ám nem maradna a másodosztályú folytatásra. Fontos információ, hogy a Bihar FC sorsa nemcsak a másodosztályú csapatot érinti, hanem a megyei első osztályban szereplő fiókcsapatot, illetve az utánpótlás-nevelő központban készülő több mint háromszáz tehetséget. Amennyiben a Bihar FC megszűnik, minden labdarúgó szabadon távozhat majd, ez pedig érzékenyen érintheti nemcsak a piros-kék gárdát, hanem az egész megyei labdarúgást.