Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lelkiekben készültek húsvétra az elemisek

A kereszténység legnagyobb ünnepére, húsvétra készültek lelkiekben tegnap a nagyváradi Szent László Iskolaközpont I–IV osztályos diákjai, akik a nagyböjti lelki nap keretében elmélkedéseken, akadályversenyeken, és interaktív foglalkozásokon vettek részt lelkészek és apácák vezetésével.

Lelkiekben (4)

Az iskolában hagyományosan évente kétszer, karácsony és húsvét előtt szoktak lelki napot tartani. A tegnapi program keretében először a tanító nénik segítségével hangolódtak rá a lelki napra a fiatalok, majd ökumenikus szellemben, különböző felekezetekhez tartozó lelkészek vezetésével egész napos tevékenységeken vettek részt, amelyek az iskola kápolnájában egy áhítattal értek véget. Az előkészítő osztályban Tari M. Böbe schönstatti nővér, az első osztályban Micaci Cristian, a Katolikus Püspökség pasztorális asszisztense, a második osztályban Kövendi István, a Lorántffy-gimnázium iskolalelkésze és Gavrucza-Nagy Emese református lelkipásztor, a negyedik osztályban pedig Tóth Attila Levente, a Szent László-plébánia káplánja tartottak foglalkozást. A 4. A osztály részére a volt iskolaépületben a ferences nővérek egyike tartott Kett-módszer szerinti foglalkozást.

Lelkiekben (8)

A ráhangolódás egyébként már múlt hét csütörtökön megkezdődött, amikor is a baptista fiatalokból álló Magocska bábcsoport tagjai szórakoztatták előadásukkal a legkisebbeket. „Az iskolánk nyitott szellemiségű. Úgy gondoljuk, hogy mindenki maradjon, meg az, ami, de legyünk jó keresztények” – nyilatkozta lapunknak Tankó Zita tanítónő. Holnap, április 9-én a Szent László Iskolaközpont V–XII. osztályosainak tartanak lelki napot különböző helyszíneken.

Sz. G. T.