Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lelki gyakorlatok a Caritas idősotthonaiban

A húsvéti időszak közeledtével több lelki gyakorlatot is tartottak a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi idősotthonokban a bentlakó szépkorúak és a gondozók részére egyaránt, melyeknek célja az volt, hogy a külsőségeken túlmenően, az ünnepkör valódi üzenetére hangolják a híveket.

Március 18-án Kovács Zsolt atya, a római katolikus püspöki hivatal irodaigazgatója, a nagyböjtről és a kilátástalanság sivatagából kivezető útról elmélkedett a Szent Erzsébet Otthon lakóival, a rákövetkező héten pedig Tóth Attila atya tartott lelki gyakorlatot úgy a Szent Erzsébet, mint a Szent Márton Otthonokban élő időseknek. Az elmélkedés során szó esett többek közt a szeretet egyetemes nyelvéről, a szenvedések karakterformáló jellegéről, a várakozásról, a nagyböjtről, az elengedésről és a kereszt szimbolisztikájáról is.

lelki

Március 25-én, szerdán pedig Veres-Kovács Attila váradolaszi református lelkipásztor tartott lelki gyakorlatot a Szent Erzsébet Otthonban, külön a bentlakók és külön a gondozók részére. „Hatásos fél óra volt, amely emlékeztetett minket arra, hogy az ünnephez kapcsolódó külsőségek helyett húsvét valódi üzenetére figyeljünk, valamint arra, hogy a jézusi példát követve elkerülhetjük a tévutakat” – nyilatkozta a gyakorlaton résztvevő tíz gondozó egyike.

A Caritas szervezet ünnepi ráhangolódásának csúcspontjára pénteken, március 27-én kerül sor a Nagyváradi Székesegyházban, a 14 órától kezdődő keresztúti ájtatosság keretében, amelyre a szervezők minden kedves hívet szeretettel várnak.

Sz. G. T.