Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Leköszönt a bihari focibírók elnöke

Péntek este tartotta szokásos évértékelőjét a Bihar Megyei Játékvezetői Bizottság, amelyen kiderül az eddigi elnök, Cornel Pantea leköszön tisztségéről.

A leköszönő Cornel Pantea két FIFA-bíró, Şovre és Haţegan társaságában

A leköszönő Cornel Pantea két FIFA-bíró, Şovre és Haţegan társaságában

Az esemény díszvendége a FIFA minősítéssel bíró aradi játékvezető, Ovidiu Haţegan volt (vele bíráskodik nemzetközi meccseken a váradi Octavian Şovre, aki a péntek esti gálára késve érkezett mivel, aznap este a Marosvásárhely–Chiajna élvonalbeli találkozón lengetett, a szintén váradi Florin Marcu társaságában). Jelen volt még többek között Cornel Popa, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Alexandru Boc, volt válogatott labdarúgó és a Román Labdarúgó Profi Liga volt alelnöke, Alexa Krenek a Fugyivásárhelyi SK elnöke és a Román Labdarúgó-szövetség vezetőségének tagja, valamint Valer Vancea, a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (BMLE) elnöke.

Radu Bitea lett a legjobb megyei szinten tevékenykedő sípmester

Radu Bitea lett a legjobb megyei szinten tevékenykedő sípmester

Az eseményen a elköszönő vezető, Cornel Panea értékelte az eltelt évet, megköszönve a közreműködést minden játékvezetőnek. Pantea 13 év munka után adja át a stafétabotot, utódjáról később dönt majd a BMLE vezetősége. A focibírók gáláján nemcsak értékelte, hanem díjazták is a legjobb teljesítmény nyújtó középbírókat, illetve partjelzőket, illetve a legtehetségesebb kezdőket.

Adina Popa. Nemcsak tehetséges, hanem bájos női játékvezetői vannak Bihar megyének

Adina Popa. Nemcsak tehetséges, hanem bájos női játékvezetői vannak Bihar megyének

Bihar megye legjobb játékvezetőjének a 33 éves Radu Biteát választották, aki a volt kiváló sípmesterről, Mircea Neşuról elnevezett díjat vehette át Ovidiu Haţegantól. A rangsor második helyén Flavius Pop, a harmadikon pedig George Blaj zárt. A legjobb asszisztens Ionuţ Cheregi lett megelőzve  Dacian Boruţot és Cristian Gozmant. A női bírók között Jeanina Păduraru vot a legjobb, Adina Popa és Paula Popa előtt. Elismerést kapott a négy bihari játékvezető, Rareş Vidican, Răzvan Lădar, Nicolae Tătar és Zifceac Ludovic, előbbi a másodosztályba avanzsált, utóbbiak a harmadosztályban vezetetnek mérkőzéseket. Az esemény főszervezője a bihari játékvezetőket tömörítő Cavalerii Flueriului Egyesület volt.