Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lejárt szavatosságú termékek a CBA-ból

Óriási felháborodást váltott ki a vásárlókból az a hír, hogy a CBA egyik nagyváradi, a Késmárk (Ogorului) utca 35. szám alatti üzletében az alkalmazottak arra kényszerülnek, hogy a tulajdonos és a Bihar Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszervédelmi Igazgatóság tudtával lejárt szavatosságú termékeket tartsanak forgalomban.

Foto: Bihoreanul

Foto: Bihoreanul

A Bihoreanul hetilap járt utána azoknak az információknak, amelyeket a CBA szóban forgó nagyváradi üzletének egyik volt alkalmazottja szivárogtatott ki arról, hogy a szupermarket igazgatója, Teodor Sas jóváhagyásával lejárt szavatosságú termékeit ABC-k számára kínálja fel eladásra.

Foto: Bihoreanul

Foto: Bihoreanul

A 2016-ban nyílt üzletben egy éve dolgozó alkalmazottat, akivel a román nyelvű lap felvette a kapcsolatot, két másik kollégájával együtt (egy őr és egy másik kereskedelmi dolgozó) január 13-án rúgták ki az állásából, mert nem voltak hajlandóak továbbra is részt venni a törvénytelen és erkölcstelen kiárusításban, amelyet a szupermarket és több megyei ABC vezetője szervezett meg rendszeresen. Elmondása szerint az adásvételt telefonon beszélték le egymással a vezetők, amit azonnal cselekvés követett, azonban nem számoltak azzal, hogy a volt alkalmazott, amíg még bejárt dolgozni, fényképeket készített ezekről a raktárban és az üzletben is, s ezek a felvételek egyértelműen bizonyítják az illegális, gyomorforgató ügyleteket. A képeken jól látszik, amint például penészes kolbászokat és más, rég lejárt szavatosságú termékeket (sajtokat, szalámikat, kenőmájasokat) pakolnak be zacskókban, hogy vízzel lemosva, kedvezőbb árakon újra forgalomba kerüljenek.

Foto: Bihoreanul

Foto: Bihoreanul

A Bihoreanul riportere alkalmazottnak adva ki magát, felhívta a bolttulajdonosokat a CBA nevében a kihangsúlyozottan lejárt szavatosságú termékekre vonatkozó adásvételi árajánlattal kapcsolatban. Az ügyfelek nem kérdeztek semmit, elfogadták ezeket, tudták, miről van szó.

A felelősségre vonás azonban egyelőre várat magára, érthetetlenség és egymásra mutogatás, illetve tagadás jellemzi az illetékeseket – a gyanúsítottak és a hatóságok részéről egyaránt.

Sz. M.