Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lehűlés várható, marad a távfűtés

Több olvasónk, főleg a Rogériusz lakónegyedben élők arra voltak kíváncsiak, meddig tart még a távfűtés Nagyváradon. Szerintük ugyanis a tavasz beköszöntével ez már felesleges, és vannak olyan kisnyugdíjasok is, akik sokallják a felmerülő költségeket, főleg azért, mert lakásukban szinte csak nyitott ablaknál tudnak tartózkodni, annyira meleg van.

Archív felvétel

Archív felvétel

A kérdést továbbítottuk a Termoficare Zrt. sajtószóvivőjének, Dan Creţunak, aki elmondta, az előírás szerint április 15-ig folytatják a távfűtés szolgáltatását a megyeszékhelyen, általában 40 C-fokos vizet juttatva a fűtésrendszerbe. Creţu azt is elmondta, ott, ahol a lakótársulások meg tudnak egyezni egymás között, el lehet zárni a pincékben a fűtést, így az egész tömbházban megszűnik a szolgáltatás. Ez azonban általában nem történik meg, mert mindig vannak olyanok (kisgyermekesek, idősebbek, árnyákos oldalon lakók), akik még nem akarják lekapcsoltatni a fűtést. Ahol korábban szereltek fel fűtésórákat, ott ez nem okoz gondot, ugyanis akinek melege van, az egyszerűen lekapcsolja a fűtőtesteket, így nem is fizet többet, mint amennyi fűtést igényel. A viták mindig azokban a házakban keletkeznek, ahol nincsenek ilyen órák.

A Termoficare illetékesei egyébként figyelik a meteorológiai előrejelzéseket is, melyek szerint a jövő héten Nagyváradon és környékén erősebb lehűlés, eső, havas eső várható, tehát értelemszerűen nem állíthatják le teljesen a távfűtést. (szőke)