Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Legyőzték Hollandiát

Váradi kosárlabdázók is kivették a részüket a román férfi válogatott hollandok felett aratott sikeréből. A vasárnap este Kolozsváron megrendezett találkozót 75–68-ra nyerte meg a román csapat, amely a hét közepén Olaszországban szenvedett ötpontos (75–70) vereséget, egy rendkívül szoros és kiélezett meccsen.

Nicolescu kilenc pontot dobott a hollandok ellen

Nicolescu kilenc pontot dobott a hollandok ellen

Zare Markovski szövetségi kapitány keretében a Nagyváradi VSK két tagja, Andrei Mandache és Bogdan Nicolescu kapott helyet, de ott volt még a Kolozsváron játszó Török Rolland is. A torinói meccsen Mandache három pontot dobott, emellett 5 labdát szerzett és 2 gólpasszt adott, míg Nicolescu egy labdát szerzett.

A hollandok elleni találkozón Mandache hat pontot ért el (5 gólpassz és öt megszerzett labda), míg a fiatal Nicolescu 9 ponttal (egy távoli dobás és egy zsákolás) járult hozzá a sikerhez. A kolozsvári meccsen a csapat egyik legjobbja volt a szintén váradi gyökerekkel rendelkező Török Rolland, aki 13 ponttal, 2 megszerzett labdával és két gólpasszal vette ki részét a győzelemből.

Mandache és Nicolescu tegnap tért haza a VSK-hoz, amely holnap este a debrecenieket fogadja felkészülési mérkőzésen az Antonio Alexe Sportcsarnokban.