Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Legyőzték a háromfejű sárkányt Váradon

A bábszínház világnapja alkalmából kedden gyermekfoglalkozásokat tartott a nagyváradi várban a Szigligeti Színház Lilliput Társulata, a kicsik közösen zenélhettek Mohával és Páfránnyal, a társulat legutóbb bemutatott darabjának két főszereplőjével, sárkánybábot készíthettek, színezhettek, illetve interaktív előadás keretében legyőzhették a háromfejű sárkányt, és találkozhattak a birodalom királyával, aki lovaggá avatta a kis hősöket.

nfd

A délutáni rendezvény a vár udvarán kezdődött: énekszóval csalogatta egybe a gyerekeket Moha és Páfrány. A közös utcai zenélés után a programokra regisztrált szülők és gyermekek közül kisorsoltak négy nyertest, akiknek családja részt vehet a vasárnapi Világgá mentem, majd jövök című bemutatón. Ezt követően a gyerekek kedvük szerint, szabadon játszhattak: négy terem állt rendelkezésükre a színezéshez, a bábkészítéshez és a bátorságpróbához.

dav

A bábszínház világnapját ünneplő Budapest Bábszínház kezdeményezéséhez a Lilliput Társulat 2014-ben csatlakozott, azóta minden évben különböző foglalkozások keretében, más-más tematikájú programokkal ünneplik a bábosokat – az idei témakör a sárkányos mese volt. Mint Botházy-Daróczi Réka, a Lilliput Társulat művészeti vezetője lapunknak elmondta, a társulat célja, hogy a bábszínészek menjenek a gyerekekhez, és felhívják a közönség figyelmét a bábjáték fontosságára. Éppen ezért március 21-én délelőtt különböző nagyváradi óvodákba látogatott el a Lilliput Társulat, ahol egy-egy báb társaságában mesét olvastak fel a gyermekeknek, délután pedig a várban találkoztak a kisiskolásokkal. Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi vezetője is segíteni szokott a rendezvény megszervezésében, idén neki köszönhetően különböző nagyváradi gyermekotthonokból tizenöt, a félixi otthonból pedig hét gyermek vehetett részt a várban levő foglalkozásokon.

K. E. J.