Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Legyőzték a Dinamót a lányok

A váradi fedett uszoda adott otthont a női vízilabda élvonal idei első fordulójának. A házigazda, a Nagyváradi Körös SK fiatal csapata egy győzelemmel és három vereséggel zárta a tornát.

Noi polo Foto Christian Sandor

A címvédő Steaua, illetve a trónkövetelő Rapid ellen nem volt esélye a fiatal váradi együttesnek, amely azonban a szintén fővárosi Dinamót már egy góllal fölülmúlta, így harmadik helyen zárta a fordulót. Érdekesség, hogy a Rapid (Tóth Johanna) és a Steaua (Xenia Bonca) is váradi származású válogatott játékosokkal erősített. Xenia testvére, Vivien viszont a Körös SK-ban vízilabdázik.

A Szuperliga első fordulójának eredményei: Nagyváradi Körös SK–Bukareti Rapid 3–20, Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamo 12–5, Körös SK–Steaua 3–20, Dinamo–Rapid 9–11, Körös SK–Dinamo 8–7, Rapid–Steaua 6–10. Az állás: 1. Steaua (9 pont), 2. Rapid (6), 3. Körös SK (3), 4. Dinamo (0).

Liviu Garofeanu, a váradi csapat edzője a következő összetételű csapatot szerepeltette a tornán: Fatima Chirilă, Cezara Todea – Antonia Vidican, Oana Vidican, Csáki Olivia, Sucigan Brigita, Freundlich Lea, Donatela Sur, Mălina Voivod, Vivien Bonca, Bianca Bârlău, Nagy Debora, Vanesa Tulceanu, Rencsik Réka, Andreea Sava.

A második fordulóra Bukarestben kerül sor február közepén. A pontos időpontról a napokban dönt a szövetség.