Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Legyőzték a craiovaiakat

Harmadik győzelmét is megszerezte a román férfi élvonalban a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata, amely szombaton délután a Craiovai ESK-t fogadta hazai pályán.

Kemény küzdelem jellemezte a találkozót Foto: VSK/Roby Boros

Kemény küzdelem jellemezte a találkozót
Foto: VSK/Roby Boros

 

A váradiak küzdelmes meccsen, ellenséges bírói ténykedés mellett múlták felül az oltyánokat 13 pont különbséggel. A váradi közönség többször is füttykoncerttel fejezte ki nemtetszését a három játékvezető ténykedése miatt, főként a parkettre két év után visszatérő Fabiana Martinescu jelenléte (a nemzetközi szinten elismert sípmester a volt bajnok Ploieşti-i Asesoft segítőjeként véste be magát a honi kosárlabda szurkolók emlékezetébe) borzolta a kedélyeket és az, hogy bár a vendégek durván játszottak, és provokálták a váradiakat, a bírók mégis a hazaiakat sújtották sportszerűtlen hibákkal. A mérkőzésen megsérült Titus Nicoară, a hazaiak válogatott játékosa, ám rövid ápolás után vissza tudott térni a pályára.

 

Statisztika

Nagyváradi VSK-ESK–Craiovai SCMU 73–58 (23–11, 19–15, 18–18, 13–14). A váradi csapat pontszerzői: Mirkovics 22 (4×3), Mandache 5 (1×3), Barnette 8, Petrişor 2, Nicoară 12, Denison 11, Csomagics 2, Pasalics 11 (3). Játszott még: Ţîbîrnă, Paşca, Nicolescu, míg Sergiu Pop nem lépett pályára. Edző: Cristian Achim, segítője: Milan Mitrovics. A craiovai csapat pontszerzői: Sepa 5, Fraseniuc 9, Marinovics 7 (1×3), Paul 19 (3×3), Jamar Abrams 12, Aktas 2, Gregory 4. Játszott még: Lupusavei. Játékvezetők: Fabiana Martinescu – Alin Faur, Sorin Drugău. Szövetségi megfigyelő: Marian Oprea.

 

BL-meccs

Holnap 19 órától ismét saját közönsége előtt lép pályára Cristian Achim edző együttese, ezúttal a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az ellenfél az orosz Avtodor Szaratov lesz az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Utóbbi találkozóra korlátozott számban lehet még jegyet vásárolni a már megszokott módon, az eventbook.ro oldalon. Egy belépő ára10 lej, azok, akik az interneten vásárolnak, kiválaszthatják ülőhelyüket. A mérkőzés napjáig el nem adott belépőket az Antonio Alexe Sportcsarnok jegypénztárainál értékesítik másfél órával a meccs kezdete előtt. A találkozót a Digi Sport élőben közvetíti.

A román élvonal hatodik fordulójában: Kolozsvár–Nagybánya 91–69, Galac–Steaua 74–78, Nagyvárad–Craiova 73–58. A Bukaresti Dinamo–Nagyszeben meccs tegnap, lapzártánk után ért véget. A mai program: Marosvásárhely–Temesvár (18, Digi Sport). A Piteşti-i BCMU szabadnapos, mivel a Ploieşti-i VSK még a rajt előtt visszalépett a bajnokságtól.