Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Legyen mindennap nőnap!

Amikor a szerkesztőségben némi huzavona után úgy döntöttünk, nekem kell megírnom a nőnapi köszöntőt, bevallom, nem akartam vállalni. Nem másért, hanem, mert az elmúlt években már megannyi nőnapi köszöntőt írtunk, és nem tudtam, mi újat mondhatnék még. Az ars poeticám része, hogy ha újat nem tudok mondani, akkor inkább hallgatok (vagyis nem írok).

Jogosan teheti fel az olvasó a kérdést: tényleg, mi újat tudok mondani a nőnap apropóján? Egyszerű a válaszom: azt javaslom, legyen mindennap nőnap! Persze, meghagyva a világnak, hogy ezen a napon kiemelt figyelmet fordítson a gyengébbik nem képviselőire, mégis arra ösztönözve és intve mindenkit, hogy a ma osztott kegy kitartson az esztendő további napjaira is.

A nők nemcsak ma, hanem minden egyes nap mellettünk állnak, velünk vannak, és az év bármely másik napján ugyanúgy szükségük van a törődésre, az odafigyelésre, a megbecsülésre, a szeretetre. Mint ahogy mi, férfiak is igényeljük (elvárjuk?), hogy törődjenek, foglalkozzanak velünk, kedvesek legyenek hozzánk. S ha mi mindennap képesek vagyunk ilyen kemény feladat elé állítani a hölgyeket, akkor mi is legyünk szívesek odafigyelni rájuk. Mindig.

Nem nagy ördöngösség ez az egész: csak egy kis tisztelet és szeretet kell hozzá.

Borsi Balázs