Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Légiközlekedési konferencia Félixfürdőn

A Romániai Civil Repülésfelügyeleti Hivatal vezetőségének és a reptérrel rendelkező hét megyei tanács elnökének részvételével háromnapos konferencia kezdődött Félixfürdőn. A találkozón több fapados (low-cost) légitársaság – a Ryanair, a Wizzair, a Blue Air, valamint a TAROM és az Aeroflot – képviselői is jelen vannak.

legikozlekedesi

A megbeszélések egyik fő témája a reptéri biztonság, ezért részt vesznek a találkozón a Közlekedési Minisztérium, a Román Hírszerző Szolgálat, a Román Rendőrség, valamint a Határrendészet szakértői is.

Az év legfontosabb, civil repülésre vonatkozó rendezvényén természetesen szóba kerül a cégek terjeszkedési stratégiája, a hazai repterekről elérhető célállomások számának növelése.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Bihar Megyei Tanács és a nagyváradi reptér lehet a szervezője egy ilyen fontos eseménynek, hiszen egy évvel ezelőtt a nagyváradi légikikötő még építési terület volt, mára pedig felkerült az európai repülési térképre” – nyilatkozta Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke.