Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Léggömböket eregettek a cukorbetegekért

Immár hagyománnyá vált a nagyváradi Lions Klub életében, hogy november közepe táján önkéntesekkel valamilyen közterületre vonuljanak, és információs kampányt folytassanak a diabéteszről.

leggomboket 1

Így volt ez idén is: november 14-én, kedden, a Cukorbetegség Világnapja alkalmából a Fő utca Nagysándor utcai kereszteződésénél gyülekeztek a Lions klub tagjai, hogy kék léggömbökkel és szórólapokkal hívják fel a figyelmet a napjainkban népbetegségnek számító kórra. Az önkénteseket sem az eső, sem a hideg nem tántorította el: minden érdeklődőt informáltak és tanácsokkal láttak el arról, hogy mi a teendő abban az esetben, ha valaki felfedezné önmagán a cukorbetegség jeleit. Az akció léggömberegetéssel zárult.

leggomboket 2

A közelmúltban ez volt a Lions klub második sikeres akciója, miután nemrég egy jótékonysági est keretében sikerült összegyűjteniük az adatbázisukban szereplő cukorbeteg gyerekek 2018-as táboroztatásához szükséges anyagi keretet.

Sz. G. T.