Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lebontották a házat

Nagyvárad polgármesteri hivatala július 14-én, pénteken lebontatott egy a tulajdonában álló területen, a Tineretului negyed Nyitra (Aleşdului) utca 63. szám alatt, engedély nélkül épített házat.

lebontottak 3

A Tineretului negyedben a városrendezési terv alapján az engedély nélkül felépített ház egy közutat és két, a nagyváradi önkormányzat tulajdonában lévő parcellát foglalt el.

A házépítésre szánt területeken álló épületet Ilie Bolojan polgármester 2014. szeptemberében kelt rendelkezésének alapján bontották le. A rendeletet a ház tulajdonosa bírósági úton megtámadta, azonban a Nagyváradi Fellebviteli Bíróság végül elutasította keresetét. A házban lakó, két felnőttből és három gyerekből álló családot a polgármesteri hivatal többször is felszólította, hogy vegyen részt nyilvános árveréseken, amelyeken telkeket bocsátottak családok rendelkezésre a Tineretului negyedben, illetve hogy nyújtsanak be kérvényt szociális lakás igényléséért, azonban nem voltak hajlandóak együttműködni. A lebontás és a törmelékek elszállításának költségét az 50/1991-es törvény értelmében az illegálisan építkező állja.

Nagyvárad önkormányzata ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a jövőben számítsanak hasonló rendelkezésekre, és építkezéskor tartsák be a törvényes kereteket.