Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Leánder és Lenszirom – varázsmese felnőtteknek is

Kicsiknek és nagyoknak is ajánlhatjuk a Szigligeti Társulat új, Leánder és Lenszirom című stúdióelőadását. A Szilágyi Andor írásából született darab igazi varázsmese – a stúdió folyosóján várakozó nézőktől is csendet kértek előadás előtt, mert odabenn „varázslat kezdődik.”

leander1

A két felvonásos darab főszereplői Leánder kobold és Lenszirom királylány, akit apja, Bölömbér kerál úgy ígér szabadulásáért cserébe a koboldnak, hogy nem is tudja: van. A király hazatér bolyongásából, akkor derül ki, hogy leánya született, akit a méhek és darazsak urának, Mar-szúr hercegnek ígértek. Leánder és a fogságban lévő Lenszirom egymásba szeretnek, megszöknek, ám  királylény megszökik, mikor megpillantja a kobold arcát. Töndér Negéd palotájából újabb szökés következik, a kényszerházasság elől, a királylány meghallja, hogy Vaknadály tudja a titkát annak, miként kereshetné meg Leándert. A titok ára a szeme világa, hogy szívével kereshesse szerelmesét, de mivel ez a történet egy igazi varázsmese, a végén minden jóra fordul.

leander2

A bemutató előadás mind a kisebbeknek, mind a felnőtteknek remek szórakozást jelentett. Előbbieknek a mese, utóbbiaknak az áthallások, szójátékok is tetszettek, a kellemes zene, az egyszerű, de jól kihasználható díszlet, az ötletes jelmezek egyraánt hozzájárultak a vastapshoz, amit a fellépők kaptak pénteken este.

Fried Noémi Lujza

Szereplők 

Leánder – Balogh Attila

Bogyó – Hunyadi István

Bölömbér Kerál – Szotyori József

Bölömbér Kerálné – Firtos Edit

Lenszirom – Ababi Csilla

Csibecsőr – Gajai Ágnes

Mar-Szúr herceg – Szabó Eduárd

Töndér Negéd – Tasnádi-Sáhy Noémi

Vaknadály – Dimény Levente

Horkoláb I. – Csatlós Lóránt

Horkoláb II. – Kiss Csaba

Unkafiú – Kocsis Gyula

Unkalány – Fodor Réka

Csújjogós – Pitz Melinda

Csijjegős – Jerovszky Tímea

Rendező: Tóth Tünde

Díszlet- és jelmeztervező: Rákay Tamás

Zene: Dombi Dávid