Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lázár és Marics ott lesz a fináléban

Három párharcban eldőlt a továbbjutás a férfi kosárlabda Román Kupa negyeddöntőjében. A Piteşti-i BCMU kettős győzelemmel, igaz a vártnál nehezebben, búcsúztatta a Temesvári Timba gárdáját. Az első találkozón 87-77, a visszavágón 84-80 volt az argeşiek javára, akiknél utóbbi meccsen debütált a szerb Nemanja Marics, a VSK volt alapembere és csapatkapitánya. A szerb légiós nyolc ponttal, három lepattanóval és négy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Hazai pályán kapott ki, de így is továbbjutott a Marosvásárhelyi KK, amely az élvonalba első helyen álló Bukaresti Steaua csapatánál bizonyult jobbnak az összesítésben. A fővárosban 12 ponttal nyertek a vásárhelyi tigrisek, s mivel otthon, a “dzsungelben” csak hat ponttal tudott nyerni a Steaua, ezért a vereség ellenére is továbbjutottak. A váradi Lázár László hat ponttal és öt lepattanóval vette ki részét a vásárhelyiek sikeréből.

A vendégcsapatban szintén volt váradi játékos, Titus Nicoară, aki bár a vendégek legeredményesebbje volt (27 pontot és 11 lepattanót szerzett) ez kevés volt a továbbjutáshoz.

Torok roland

A harmadik párharc hosszabbításban dőlt el. A nagyszebeniek ledolgozták négypontos hátrányukat, a címvédő gorjiakkal szemben, majd a hosszabbítást nyolc pont előnnyel zárták, ami elég volt, hogy nyolc év szünet után ismét ott legyenek a négyes döntőben. A találkozót követően a vesztes csapat vezetői és szurkolói a játékvezetők pártoskodásában látták a kiesés fő okát, s aki látta a találkozót nagy részben osztja az Energia képviselőinek véleményét.

A Román Kupa negyeddöntőjének visszavágóin: Marosvásárhelyi KK–Bukaresti Steaua 88–94, Nagyszebeni Atlassib–Târgu Jiui Energia 102–84 (hosszabbítás után), Piteşti-BCMU–Temesvári Timba 84–80. A negyedik párharcra (Ploieşti-i Asesoft–Temesvári KK) márciusban kerül sor, ugyancsak oda-visszavágó alapon.

Érdekesség, hogy Lázár László és Nemanja Marics már szerepelt kupadöntőben, méghozzá a VSK színeiben, ám a 2012-es tornán csak harmadik lett a váradi gárda.

A magyar férfi élvonalban a váradi Török Rolandot foglalkoztató Körmend izgalmas mérkőzésen 90–88-ra legyőzte az Alba Fehérvárt. A váradi center 7 ponttal járul hozzá a sikerhez.