Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Látogatók Jersey-ből

Az Egyesült Királyságbeli Jersey szigetén székelő Mustard Seed jótékonysági egyesület képviselői az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan a téli ünnepek alkalmából az idén is ellátogattak a nagyváradi Caritas Catolica intézményeibe a Beaulieu Római Katolikus Líceum hat diákjának és két tanárának kíséretében. Az angol fiatalok előbb a Caritas Kanonok-sori székhelyét keresték fel, majd segédkeztek a Spartacus utcai szociális konyha mintegy 70 ellátottjának meleg ebédet osztani.

latogatok 3

Az egymást párokban váltó diákok a nyelvi korlátok miatt szűkszavúan, viszont annál nagyobb kedvességgel és széles mosolyokkal fogadták a meleg ebédért érkező ellátottakat. Az ebédek kiosztását követően a diákok maguk is megkóstolhatták azokat az ételeket, amelyeket a szociális ellátottak kapnak, és el voltak ragadtatva a helyi ételek ízvilágától, a radóci csorbától, és kifejezetten egzotikus ételként tekintettek a szalonnapörcös túrós csuszára, náluk ugyanis egyáltalán nem használnak túrót.

latogatok 4

A közös ebédelést követően Beaulieu diákjai ellátogattak a Szent Erzsébet és Szent Márton Idősotthonokba, ahol hangulatos karácsonyi dalokkal örvendeztették meg a bentlakó szépkorúakat. A repertoárban olyan hagyományos angolszász dalok szerepeltek, mint a Tizenkét nap karácsony, a Jingle Bells vagy a Rudolf a piros orrú rénszarvas.

A Mustard Seed Jersey egyébként az elmúlt évben két szegény sorsú, sérült gyermekeket nevelő család folyamatos étkeztetését támogatta hat hónapon át, és hetvenöt mikulás-csomag megvásárlását is finanszírozta.

Szombati-Gille Tamás