Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Látogatható lesz a fejedelmi palota udvara

A nagyváradi vár fejedelmi palotájának udvarán az eredeti elképzelés szerint régészeti parknak lett volna, de mivel újabb európai uniós támogatások elnyeréséig ennek kialakítását nincs miből, ezt a területet konzerválni fogják.

A megszakított ásatási munkálatok két szelvényét üveglapokkal fogják lefedni, hogy a turisták ezt a részt is láthassák, az udvar közepén található középkori székesegyház körvonalait, kaviccsal feltöltve, jól láthatóan kirajzolják a talaj szintjén, és az udvar széleit kockakövekkel rakják ki. „A kivitelezővel folytatott megbeszélések nyomán a munkálatokat június 1-ig kell befejezni, hogy minél hamarabb látogathatóvá váljon. Továbbá koncertek és egyéb kulturális események megrendezésére is tervezzük az udvarban.” – nyilatkozta Lucian Popa, a polgármesteri hivatal vagyon kezelő igazgatóságának vezetője. A munkálatok 1,4 millió lejbe kerülnek áfával együtt.

latogathato 1