Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lassacskán enyhül az idő

A következő két hétben maradnak az ingadozó hőmérsékleti értékek, de az általános tendencia felmelegedést mutat, derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) január 25-e és február 5-e közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

lassacskan

Erdélyben ennek a hétnek a végén fagyosabb lesz az idő a sokévi átlagnál: a legmagasabb értékek –4 és 0, míg a legalacsonyabbak (főleg január 27-én és 28-án hajnalban) mínusz 14 Celsius-fokig süllyedhetnek. A jövő héten fokozatosan melegedni fog a levegő hőmérséklete, így február első napjaiban akár 10 fokkal is magasabb lehet mind az éjszakai, mind a nappali hőmérséklet az egy héttel korábbinál. Csapadék január 25-e után várható.

A Partiumban, a Körösök vidékén ezen a héten mínusz 2 fok körül alakul a maximális hőmérséklet, a minimális értékek –7, –9 Celsius-fokig is süllyedhetnek. Később felmelegedés várható, február elején az átlagosnál melegebb lesz, a legmagasabb értékek plusz 7–10, a legalacsonyabbak –1 fok körül alakulnak majd. Január 29-e után elszórtan számíthatunk csapadékra, amely először havazás, majd ködszitálás vagy esőzés formáját ölti.

A hegyvidéki térségekben nappal mínusz 2 fok lesz az első napokban, majd január 28-ig lehűlés várható, –6/–4 fokig süllyed a maximális, –14/–11 fokig az éjszakai hőmérséklet. Később enyhülés következik be, nappal nem lesz hidegebb 0–2 foknál, és enyhe csapadék várható.