Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lassabban, de dolgoznak

Napi száz emberrel tudnak foglalkozni Nagyváradon az új helyzetben, tudtuk meg Leontin Ţîrlétől, a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár vezetőjétől tegnap. Mint közismert a nyugdíjpénztár mellett működő, egészségügyi elbíráló bizottság tíz tagját előzetes letartóztatásba helyezték, ezért lassúbb a munka.

Fotó: Csíkos Rolland

Fotó: Csíkos Rolland

Az elbírálásnál elsőbbséget élveznek azok, akiknek az adott napon felülbírálni kell az iratcsomóját, de például a kismamákat, a daganatos betegségben szenvedőket és a kísérővel érkező kerekesszékeseket is fogadják. A többieket nyilvántartásba veszik, és telefonon értesítik arról, mikor kell megjelenniük a bizottság előtt, mondta az igazgató. Tegnap délelőtt egyébként benéztünk a bizottság székhelyére, ott az udvaron várakozók nem voltak túl beszédesek, türelemmel várták, hogy sorra kerüljenek.

Az igazgatótól azt is megtudtuk, hogy az esetleges alkalmazásokkal várniuk kell a bíróság döntéséig, ugyanakkor remélik, hogy akár valamelyik szomszédos megyében találnak majd megfelelő szakembert. Nemcsak Nagyváradon várják egyébként az ügyfeleket, hanem Belényesben is, mondta Leontin Ţîrle, és információink szerint péntekenként Margittán is tartanak ügyeletet.

Fried Noémi Lujza