Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lángok martaléka lett egy ház Váradon

Langok (2)

Kedden, a reggeli órákban tűz ütött ki Nagyváradon, a Seregély (ma Nicolae Labiş) utca 2. szám alatt található kis téglaházban. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, már nemcsak az épület belseje, hanem a tetőszerkezet is lángra kapott, és fennállt a veszélye annak, hogy a tűz a szomszédos épületekre is átterjedjen – ahol száraz tűzifát és egyéb gyúlékony anyagokat tároltak a lakók. A kiérkező tűzoltók két csoportra oszlottak: az egyik egység a tetőgerendákat, a másik a házbelsőt oltotta, és sikerült megakadályozniuk a tűz továbbterjedését.

Az utólagos helyszíni vizsgálat nyomán a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a tűzesetet valószínűleg egy rövidzárlat, illetve egy nem megfelelően szigetelt elektromos kábel okozhatta. Személyi sérülés nem történt, a kigyulladt ház tulajdonosa ugyanis az eset idején nem tartózkodott otthon – az anyagi károk viszont jelentősek. Mintegy ötven négyzetméternyi tetőszerkezet, valamint a kis ház kilencven százaléka is a tűz martaléka lett. A lánglovagok szerint az eset ennek ellenére is szerencsés, hiszen ha a tűz a környező épületekre is átterjedt volna, sokkal nagyobb károk keletkeztek volna.

Sz. G. T.