Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lakossági fórum Szent László szobráról

A szoborállítást kezdeményezők  és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács juttatták el lapunkhoz az alább olvasható felhívást.

Mint ahogy a sajtóban már értesülhettek róla, nagyváradi civilek kezdeményezték, hogy az önkormányzat közpénzből állítson emléket a város alapítójának, Szent Lászlónak a felújítandó főtéren. Úgy érezzük, hogy a város lakosságának 25 százalékát kitevő magyarság joggal kéri ezt az elöljáróságtól. Annál is inkább, mivel a városhoz csak részben köthető három román személyiség szobra mellett el kell hogy férjen egy magyar vonatkozású szobor is.

Küzdelmünk folytatásaként párbeszédre hívjuk Önöket. Március 19-én, délután 18 órás kezdéssel lakossági fórumot szervezünk a városháza nagytermében. Itt mindenki elmondhatja véleményét a témával kapcsolatosan, ugyanakkor az ügy mellé álló szervezetek képviselői is kifejthetik álláspontjukat. A helyszínen lehetőség lesz aláírni a kezdeményezéshez kapcsolódó petíciót is. Remélhetőleg az önkormányzat képviselői is jelen lesznek.

Meggyőződésünk, hogy olyan nemes kezdeményezésről van szó, mely mindenki által támogatható.

Szent_Laszlo_szobor1