Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lakossági fórum lesz Székelyhídon

Az Erdélyi Magyar Néppárt székelyhídi szervezete lakossági találkozót szervez. A találkozó célja két új magyar többségű bihari község létrehozása. Jelenleg Székelyhíd város Székelyhídból és öt mellé rendelt faluból áll. Ez a helyzet nem előnyös sem a városnak, sem a hozzá csatolt falvaknak, hiszen a falvak nem juthatnak hozzá a nekik járó fejlesztési lehetőségekhez, a város vezetői pedig évek óta azzal mentik magukat, hogy sok helyre kell költeni, ezért nem jut a városnak. A fennálló zavaros helyzet egyedül a hatalmon lévőknek felel meg.

Lakossagi forum lesz Szekelyhidon

Eljött az ideje, hogy községeink visszakapják a Ceauşescu-féle átszervezésekkor elvett önállóságukat és itt az ideje, hogy Székelyhíd valóban városként működjön, hogy tiszta, átlátható és hatékony városgazdálkodás legyen. Éppen ezért a javaslat szerint Csokaly és Nagykágya, valamint Érköbölkút és Hegyközszentmiklós alkotnának egy-egy új községet, úgy hogy utóbbihoz, amennyiben létezik rá helyi akarat, Érolaszi is csatlakozzon.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, hiszen olyan közös ügyről van szó, mely valamennyi fél számára előnyöket hozhat, és melyben mindenki szerepet vállalhat. A találkozóra Székelyhídon, a múzeum épületében kerül sor március 18-án, pénteken 18 órától.

Az Erdélyi Magyar Néppárt székelyhídi szervezete