Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Lábprotézis beszerzéséhez kér segítséget

Szerkesztőségünkhöz fordult, és olvasóink támogatását kéri a nagyváradi Venczel László-Péter. Az anyagi támogatásra lábprotézisének beszerzéséhez lenne szükség, az összeg ugyanis, amit a Bihar Megyei Egészségbiztosító Pénztártól (CAS) kiutaltak részére, nem fedezi a műláb teljes árát.

labprotezis

Venczel László-Péter (képünkön) barátja kíséretében érkezett szerkesztőségünkbe, orvosi zárójelentésekkel, hivatalos papírokkal, hogy a kétely árnyékát is eloszlassa afelől, valóban a műláb miatt van szüksége a pénzre, méghozzá meglehetősen sürgősen. Az egészségbiztosító pénztár 2015. december 21-én hagyott jóvá részére 4526,22 lejes támogatást, a jóváhagyás 30 naptári napig érvényes. A férfi jelenleg két mankó segítségével közlekedik, és azért fordult szerkesztőségünkhöz, mert reméli, lesz olyan, aki segíteni tud neki.

A férfi megkereste a Theranova céget, ahol azonban azt a választ kapta: az olyan lábprotézis, amelyre szüksége lenne (bokában és térdben hajlítható), 6213,11 vagy 15 637,51 lejbe kerül. Venczel László-Péter betegnyugdíjas, ezért a különbözet – 1868,89 vagy 11 111,29 lej – előteremtéséhez kéri, hogy akinek módjában áll anyagilag támogatni, az lépjen vele kapcsolatba a 0754/698-863-as telefonszámon.

Mint megtudtuk, Venczel László-Péter 2009 óta betegnyugdíjas, élettársát 2013-ban veszítette el. Kilenc éve küszködik érszűkülettel és más érrendszeri problémákkal, Temesváron és Kolozsváron is többször műtötték lábait, mint mondta, összesen hat operáción esett át. Jobb lábát tavaly májusban combközéptől amputálták Váradon, a vasutaskórházban. A férfi, aki saját elmondása szerint 23 évig albérletben élt, jelenleg az Atelierelor utcai ideiglenes szálláson lakik egy garzonlakásban, melyet a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalán keresztül kapott.

Fried Noémi Lujza