Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Laboncz Nikolett duplázott

A tavalyihoz hasonlóan 2016-ban is váradi játékost nyilvánított Románia legjobb női vízilabdázójának a szakszövetség. Laboncz Nikolett Román Kupát és bajnoki ezüstérmet szerzett a Körös SK tagjaként.

Laboncz Nikolett (fehér sapkában) két szavazáson is a legjobbnak bizonyult (Fotó: Christian Sandor)

Laboncz Nikolett (fehér sapkában) két szavazáson is a legjobbnak bizonyult (Fotó: Christian Sandor)

 A hagyományokhoz híven a Román Vízilabda-szövetség karácsony után hozta nyilvánosságra a legjobbak rangsorát, mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél. Előbbiben, a Horvátországban légióskodó, a román válogatott centere, egyben csapatkapitánya, Cosmin Radu (Primorje Rijeka) zárt az élen, megelőzve a Nagyváradi VSK-Digi kiválóságát, Negrean Tibort és a szintén váradi, ám jelenleg a Bukaresti Dinamóban védő kapust, Marius Ţic-et. A tízes ranglistán további két VSK-Digi játékos kapott helyet, Mihnea Gheorghe a negyedik, Mihnea Chioveanu pedig a kilencedik helyen zárt. A további öt jelölt közül hárman (Alexandru Ghiban – 5., Dimitri Goanţă – 8., Daniel Teohari – 10.) a bajnok Steaua tagjai, egy-egy vízilabdázó pedig a Dinamóból (Tudor Fulea – 6.) és a Brassói Sportul Coronából (Vlad Georgescu – 7.) került ki.

Mihnea Gheorghe  (Fotó: VSK-Digi)

Mihnea Gheorghe
(Fotó: VSK-Digi)

A nőknél ötös rangsor állított fel a szövetség, az élen a Körös SK kiválósága, Laboncz Nikolett zárt. A tehetséges váradi center a marosvásárhelyi Szeghalmi Krisztinát, valamint a Bukaresti Steaua bajnokcsapatának két erősségét, Briana Mihăilát és Oana Pilicát utasította maga mögé, míg csapattársa, Oana Vidican pedig ötödik lett.

Negrean Tibor

Negrean Tibor
(Fotó: VSK-Digi)

A szakma is elismerte

Az egyetlen romániai szakportál, a h2opolo.ro olvasói szavazást indított, illetve a válogatott edzőinek, valamint a Szuperligában szereplő csapatok kapitányainak a véleményét is kikérte, így állította fel rangsorát. Ebben a férfiaknál a váradi Negrean Tibor zárt az élen, két ponttal megelőzve Cosmin Radut. A következő két helyre a VSK-Digi fiatal tehetségeit, Gheorghe Mihneát és Andrei Prioteasát rangsorolták az olvasók, rajtuk kívül Tudor Fulea, Marius Ţic, Alexandru Ghiban, Dragoş Stoenescu és Andrei Buşilă (mindannyian Steaua), valamint Vlad Georgescu kapott még helyet.

Oana Vidican és Tóth Johanna

Oana Vidican és Tóth Johanna

A lányoknál a közönségszavazást is Laboncz Nikolett nyerte meg, megelőzve a Körös SK volt játékosát, Tóth Johannát (jelenleg a magyar élvonalban szereplő Eger SK tagja), illetve a Steaua vízilabdázóját, Ana Şerbănescut. Az olvasók rangsorában Szeghalmi Krisztina, Claudia Pilica, Oana Vidican, Xenia Bonca (mindketten váradiak, előbbi a Körös SK-ban, utóbbi a Steauában játszik), Briana Mihăila, Andra Bunea, Alberta Iancu és Beti Popescu kapott még helyet.

(Fotó: VSK-Digi)