Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kutyatulajdonosok figyelmébe

A Nagyváradi Helyi Rendőrség felhívja a kutyatulajdonosok, illetve az ideiglenesen ebekre vigyázók figyelmét arra, hogy a 2014/70-es helyi tanácsi határozat alapján az alább felsorolt kötelezettségeik vannak.

Tilos játszótéren sétáltatni négylábú kedvenceinket, a gazdiknál ott kell lennie a kutya egészségügyi könyve, amelyben az állatorvos által napra készen láttamozva vannak az egészségügyi beavatkozások (oltások, mikrochip stb.). A kutyát sétáltatónak össze kell szednie a közterületen (parkokból, járdákról, úttestekről) a saját ebe ürülékét. Tilos a megyeszékhely közterületein kóbor kutyát tartani, nevelni, etetni (például tömbházak mellett). Kizárólag szájkosárral és pórázon lehet az ebeket sétáltatni.

kutyatulajdonosok 1s

Az idén január 16-áig a helyi rendőrség munkatársai négy szabálysértés miatt fejenként 300 lejes pénzbírságot szabtak ki, és nyolc kutyatulajdonost írásbeli figyelmeztetésben részesítettek.

Hogy csökkentsék a kihágások mértékét, a helyi rendőrség periodikus ellenőrzéseket tervez. A lakosság a 0259/969-es számon értesítheti őket a kutyasétáltatók szabályszegései és egyéb, az intézményük felügyelete alá tarozó kihágások miatt.